Geçen ay İl Genel Meclisi tarafından kabul edilen Çevre Düzeni Planı şimdi de Belediye Meclisi tarafından görüşülmeye başlandı. Planın son halinin Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından değiştirildiği ortaya çıktı.

 

Belediye Meclisi’nde planın onaylanmasını isteyen Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce’nin koruma havzası ilan edilmesi durumunda her türlü düzenlemeyi İSKİ’nin yapacağını, bu nedenle savunulabilir bir planın varlığının Düzce’nin tezini ortaya koymak açısından önemli olduğunu söyledi.Belediye Başkanı Mehmet Keleş, konu hakkındaki gelişmeleri anlatırken, son aşamaya gelindiğinde Çevre ve Orman Bakanı’nın planın son halini görmek istemesi üzerine Başkan Yardımcısı Ergin Çelikağ’ın bakanlık bürokratlarıyla planın son halini görüşmek üzere Ankara’ya gittiğini söyledi.

 

Konu hakkında belediye meclisine bilgi veren Başkan Yardımcısı Ergin Çelikağ, bazı değişikliklerin yapıldığını söylerken, Düzce’den istenenin temelde 1965 yılındaki duruma dönülmesi anlamına geldiğini ifade etti.

 

Çelikağ, planın yeni biçiminde Düzce için olumlu ve olumsuz unsurların olduğunu anlatırken, sanayinin çevreye zarar vermeyecek 44 sektör ile sınırlandığını, buna karşılık daha önceden Su Kirliliği Kontrol Yönetmeliği kapsamında getirilen koruma alanlarının Melen esas alınarak düzenlendiğini, yeni durumda ise bu koruma alanlarının Büyük Melen Barajı ile oluşacak rezervuar alanı ile sınırlandırıldığını söyledi. Sanayi türlerinin sınırlanmasının varolan tesisleri etkilemeyeceğini dile getiren Çelikağ bu durumun Gümüşova ve Cumayeri açısından rahatlatıcı sonuçları olduğunu dile getirdi.

 

İmar Komisyonu’na havale edilen Çevre Düzeni Planı’nın Cuma günü gerçekleştirilecek olan Haziran ayı ikinci birleşiminde kabul edilmesi bekleniyor.