Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in, TSO başkanı Metin Büyük ile arasında çıkan tartışma, belediye meclisi gündemine taşındı. Başkan Keleş'in konu hakkında açıklama yapmayacağını söylemesine rağmen Meclis Üyelerinin verdiği önerge, yeni bir cevap verilmesini talep eden bir nitelik taşıyor.

Belediye Meclisi'nin Ağustos ayı toplantılarının birinci birleşimi Belediye Başkan Vekili Mehmet Özden başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda dört Meclis üyesi OSB ihaleleri ile ilgili yerel basında çıkan haberlere atıf yaparak bir önerge ile bilgi istediler.

Meclis üyeleri İrfan Dursun, Özcan Demirbaş, Vahide Aksan ve Faruk Darıyerli'nin yazılı olarak verdiği önergede, son günlerde yerel basında OSB ihaleleri ve belediyenin büyük ortağı olduğu Yeypaş firması hakkında çıkan haberlere ilişkin bilgi istendi. Belediye Meclisi Başkanı Mehmet Özden önergeyi oylayarak gündeme aldı.

Önerge ile ilgili olarak Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in açıklama yapması gerektiğine yönelik olarak mecliste geçen kısa bir görüş alışverişinin ardından söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Saffet Pehlivan, önergenin perşembe akşamı yapılacak olan ikinci birleşimde Belediye Başkanı Mehmet Keleş tarafından cevaplanmasının uygun olacağını söyleyince konu bir sonraki birleşime bırakıldı.

Belediye Meclis toplantısında ayrıca 21 adet imar planı tadilat talebi ve Çevre Düzeni Planı' na yapılan 16 adet itiraz imar komisyonu' na havale edildi. Toplantıda reklam alan araçlardan belediyenin aldığı reklam vergisinin yeniden değerlendirilmesi ve Şıralık Mahallesi 679 parselde Kültür Merkezi'nin yapıldığı arsanın hemen yanına yaşlılar için sosyal amaçlı tesis yapılması konuları da komisyona havale edildi.