Düzce Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Metek Mahallesi'nde yapılan toplu konutlara ilişkin daire ve arsa hak sahipleri arasındaki görüşmeler bugünlerde Düzce Belediyesi'ni sıkıntıya sokuyor.
Bir yandan satılan ama satın alanların şikayetleri, diğer taraftan arsayla evini değiştirip de memnun olmayanlar...

Belediye Meclis toplantılarında da gündeme gelen bu konular nedeniyle Düzce Belediyesi, ne yapacağını da düşünüyor. Yerel seçimler öncesinde eski yönetimin uğraştığı bu konu, yeni yönetimin de başına dert oldu ve olmaya da devam edeceğe benziyor.

Arsa karşılığı Metekköyü'ndeki Belediye'ye ait daireleri alanlar, daire alıp ta daha sonra anlaşamayıp kararından dönenler, Belediye'ye dairesini satıp ta parasını alamayanlar bu günlerde Belediye'nin kapısını sıkça çalıyor. Bu konularla özellikle komisyonlar kapsamında uğraşan Belediye ise bir çıkış kapısı aramaya devam ediyor. Düzce Belediyesi'nin özellikle Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram'ın bu sorunlarla daha uzun süre uğraşacağı da görülüyor.

İşçiler de para alamamaktan şikayetçi...

Diğer taraftan TOKİ Metekköyü konutlarında çalışan işçiler de para alamamaktan dolayı şikayet ediyor. Bundan yaklaşık bir ay önce şikayetlerini kameralarımıza aktaran işçiler, hala aynı sorunlarla uğraşıyor. Bu sorunun da ne şekilde çözüleceği bilinmiyor. İşçilerin tek istediği ise birikmiş paralarını alarak borçlarını kapatmak...