Sayıştay Başkanlığı tarafından görevlendirilen bir müfettiş, Düzce Belediyesi’nin tüm mali defterlerini incelemeye aldı.  

3 haftadır defterleri inceliyor
2016 yılının tamamlanmasına sayılı günler kala Düzce Belediyesi’nin mali performans durumu Sayıştay müfettişi tarafından mercek altına alındı.
Belediye eliyle yapılan iş ve işlemlerin hukuka uygunluk, malî ve performans denetimini kapsayan incelemeleri yapan Sayıştay müfettişinin 3 haftadır Düzce’de belediyenin son durumunu kontrol ettiği öğrenildi.

Harcamalar mercek altında
Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün gelir ve giderlerini kontrol eden müfettişin belediyede yapılan harcamaları dikkatli bir şekilde kontrolden geçirdiği ve sık sık ilgili birim müdürlerine yapılanlara ilişkin sorular yönelttiği ifade edildi.

Müfettişin dikkatini çeken 2 detay
Harcama kalemleri incelemesi sırasında hizmet alımı yapılan bazı özel şirket sahipleri ile belediyede üst düzey görevlerde bulunan bazı yetkililerin soyadlarının aynı olmasının müfettişin dikkatini çektiği ileri sürüldü.

Öte yandan belediyeye gelir getirmesi amacıyla yapılan bir çalışma karşılığında alınacak ödeneğin belediye kasasına girmediğini gören müfettişin konuyla ilgili soruları belediyedeki yetkililere soğuk terler döktürürken yetkililerin sorulara cevap vermekte zorlandığı iddia edildi.