Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in belediyede üst düzey görevlere 9 akrabasını getirdiği yönündeki iddiaları konu alan haberler ülke gündemine otururken, CHP’den Keleş ile ilgili bir açıklama geldi. İstanbul Caddesi üzerinde kurulan “Hayır” standı önünde kameraların karşısına geçen CHP Düzce Gençlik Kolları Başkanı Yunus Emre Zoral ve yönetimi, Başkan’ın akrabalarının belediyede çalıştığını belirterek, Düzce Belediyesi’nin soruşturma ve denetimden geçirilmesini talep ettiklerini ifade etti.

“Hanedanlık mı yoksa Keleşoğlu Holding mi?”
Konuya ilişkin konuşan CHP Düzce Gençlik Kolları Başkanı Yunus Emre Zoral, şunları kaydetti: “Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in akrabaları ve yakın çevresinin Düzce Belediyesi’nde üst düzey atamaları ülke gündemine oturmuştur. Düzce Belediyesi hanedanlık mı yoksa Keleşoğlu Holding midir? Yoksa bu uygulama partili cumhurbaşkanlığının ayak sesleri midir? İl Başkanımız Sayın Zekeriya Tozan’ın hazırladığı dosyaları İçişleri Bakanlığı, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı makamlarına gönderiyoruz. Kimsesizlerin kimi olarak yola çıkanların yüzde 70 oy aldıkları Düzce için neler yapacaklarını hep birlikte göreceğiz?”

Hazırlanan dosyada, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in akrabalık bağı ve yakın ilişkisinin olduğu kişilerin belediyede çalıştığı, Hecinler’e yapılan Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin maliyetinin 16 milyon TL olarak açıklanmasına karşın maliyetinin daha düşük olduğu ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın ardından postaneye giden CHP’li gençler, söz konusu dosyayı Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı’na ulaştırılmak üzere Ankara’ya gönderdi.