Ramazan ayı hazırlıklarını tamamlayan Düzce Belediyesi, bu yıl da iftar çadırını Anıtpark Meydanı'na kurdu.

3 yıldır Anıtpark Meydanı'nda kuruluyor
Eski Başkan İsmail Bayram'ın ilk yıllarında belediye meydanındaki çadırda kurulan iftar sofraları daha sonra mahallelere taşınmıştı. Ramazan ayı boyunca 30 mahallede iftar sofraları kurulan uygulamadan Başkan Keleş döneminde vazgeçildi. Tekrar iftar çadırını halka buluşturan Keleş'in başkanlığındaki Düzce Belediyesi, 3 yıldır konum olarak resmi tören ve etkinliklere ev sahipliği yapan Anıtpark Meydanı'nı seçiyor.

Hem aşevi hem de iftar çadırı hizmette
Her gün 500 kişinin yemek hizmetinden yararlandığı aşevinin yanı sıra Ramazan ayı dolayısıyla Anıtpark’ta bin 500 kişilik iftar çadırı kuruldu. Ramazan ayı boyunca bağışçıların desteği ile ihtiyaç sahiplerine hizmet verecek çadırda isteyen her vatandaşın faydalanabileceği belirtildi.

Ramazan Sokağı'nın yeri değişti
Ayrıca Düzce Belediyesi'nin Ramazan ayı etkinliklerinin vazgeçilmezi olan Ramazan Sokağı'nın da adresi değişti. Her Ramazan orada kurulması nedeniyle Kalıcı Konutlar ile özdeşleşen 'Ramazan Sokağı' bu yıl sadece Anıtpark Meydanı'nda kurulacak. Yiyecek, giyecek, takı ya da el emeği ürünlerini sergilemek isteyenler sokakta kurulacak stantlarda yerini alacak. Geçtiğimiz yıl 3 bin TL olan 1 aylık stant kirasının bu yıl satış yapılan ürüne göre değiştiği bilgisi edinildi.

Trafikte düzenleme
Sadece meydanda gerçekleştirilecek etkinlikler dolayısıyla trafikte de düzenlemelere gidileceği öğrenildi. Buna göre; iftar saatine yakın İstanbul Caddesi'nin bir bölümü ve Valilik yanındaki Şen Sokağa giden yol trafiğe kapatılarak vatandaşların rahatça etkinlik alanına gidip gelmesi sağlanacak.

İhtiyaç sahipleri için 5 bin koli 
Ayrıca Ramazan ayında ihtiyaç sahipleri de unutulmadı. Ramazan ayında maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara dağıtılmak üzere 5 bin erzak kolisinin hazırlanması için çalışmalar başladı.
Düzce Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nün mahalle muhtarları ile birlikte yürüttüğü çalışmalar kapsamında ihtiyaç sahiplerinin listesi hazırlanarak erzakların sağlıklı ve hızlı bir şekilde dağıtılması hedefleniyor.