Düzce Belediyesi; geçtiğimiz yıl imzalanan protokol ile faaliyete geçen "Evde Sağlık Bakım Hizmeti" uygulamasının kapsamını daha da genişletiyor. Artık Evde sağlık hizmeti veren Düzce İl Sağlık Müdürlüğü ve Evde bakım hizmeti veren Düzce İl Aile ve Sosyal Politikalar müdürlüğü ekiplerine Düzce Belediyesi’nden bir personelde dahil olacak ve muhtaç, çaresiz, güçsüz vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak için ekip halinde gezilecek.

Belediye muhtaç vatandaşların evine gidecek

Sağlık hizmetlerinin yanında belediye ekipleri, ihtiyaç duyanların yemeğini, kişisel bakımını, hatta evdeki ufak tefek tadilatları dahi yapacak. Tüm bu yeni hizmetlerden vatandaşların haberdar olması için Düzce Valiliği ve Düzce Belediyesi tarafından, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dernekleri Federasyonu (SADEFE) ile Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Derneği ( EVSAD) işbirliği içinde ‘Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sempozyumu’ yapılacak.

Sempozyumla duyuracağız

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, 20 Ocak tarihinde gerçekleştirilecek ve oturumlara uzman konuşmacıların katılacağı sempozyumla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Keleş, “Evde bakım çok önemli. Bizde Düzce Belediyesi olarak kendimizi sorumlu hissediyoruz. Bunu yerine getirmek için bir takım çalışmalarımız var. Hasta bakım konusunda ihale düzenleyerek bu görevimizi yerine getireceğiz. Kişisel bakımdan evde bakıma kadar tüm hizmetleri biz yerine getireceğiz. Sağlık ve Sosyal alanda vatandaşın yanına gidilirken, belediyeden de bir personel olacak. Tüm bu çalışmayı duyurmak için 20 Ocak 2016 tarihinde sempozyum tertipledik. ”dedi.

Onlar bizim baş tacımız

Başkan Keleş, Düzce Belediyesi olarak bugüne kadar yaptıkları çalışmaları basın mensuplarıyla paylaştı. Keleş, “ mevzuat durumu analiz raporu hazırlandı. Tüm Düzce’yi taradık. Bütünleşik bölüm modeli ortaya çıkardık. Projeyi nasıl uygulayarak teknik şartnameyi hazırladık. Düzce bu konuda pilot kabul edilmiştir. Yaşlılar hastalar engelliler bizim baş tacımız. Çok ciddi çalışmalar altına imza atmaya çalışıyoruz. “diye konuştu.

İlk uygulayan belediye olacak!

Başkan Keleş, şimdilik Belediye sınırlarını kapsayan bu projeye ilçe belediyelerinin de katılması noktasında protokol hazırlığında olduklarını kaydetti. Keleş, bu projeyi Türkiye’de ilk uygulayan belediyenin Düzce Belediyesi olacağını da sözlerine ekledi.

Basın toplantısına katılan Sağlık İl Müdürü Mahir Arslan ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeki Yıldırım da belediye ile ortak çalışmaktan mutluluk duyacaklarını belirtti.

haber;S.KAŞKIR