Düzce eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş tarafından 4 Temmuz’da trafiğe kapatılan İstanbul Caddesi’nin trafiğe tekrar açılması gündemde… Belediye Başkanı Dursun Ay’ın göreve başlamasının ardından kamuoyundaki tepkilere kayıtsız kalamayan Düzce Belediyesi,caddenin trafiğe açılıp açılmayacağıyla ilgili anket çalışması yapıyor. Caddenin trafiğe açılıp açılmayacağıyla ilgili yapılan anket çalışması için Büyük Cami ve Belediye Meydanında iki ayrı stant kuruldu.

Kurulan stantlarda belediye basın birimi görevlilerince ankete katılan vatandaşlara yaş, eğitim durumu, ikamet ettiği mahalle, hangi meslekten oldukları gibi sorular yöneltildi. İstanbul Caddesi’nin trafiğe açılmasını isteyip istemedikleri ve ‘neden?’ sorularına yanıt istendi.

Saat 10.00’da başlayan anket çalışması saat 16.00’a kadar süreceği yoğunluğa göre yarın da devam edebileceği belirtildi.

‘Caddeyi trafiğe açın, vatandaş rahat rahat alışverişini yapsın’
Ankete katılan vatandaş Seyfi Akyüz Öncü Haber’e konuşarak İstanbul Caddesi’nin tekrar trafiğe açılmasını istediğini belirtti.Akyüz, “Genellikle Düzce’nin yüzde 80’i köylerde ikamet eden insanlar ve köylerden gelen vatandaşlar kendi şahsi araçlarıyla bu cadde üzerinden geçip alışverişini yapmak istiyor. Alışveriş yaptıkları paketlerini ellerinde taşımak yerine arabalarına koyup daha rahat bir şekilde köylerine dönebilirler. Bu caddenin trafiğe açılmasını istiyorum. Bir diğer isteğim de köy minibüslerinin terminale girmesini istiyorum. Terminal yeni açıldı, şu an çalışmıyor. Daha iyi bir şekilde gelişmesi ve vatandaşların daha rahat edebilmeleri için minibüslerin terminale girmesi gerekiyor.”dedi.

‘Trafiğe açılmasın daha güzel’
Bir başka vatandaş Ercan Acar ise, caddenin trafiğe açılmasına karşı olduğunu kaydederek, “Trafiğe açılmasın daha güzel. Çünkü çocukların oynaması, gezmesi, koşması açısından daha güzel bence.” ifadesinde bulundu.

“Tek taraflı düşünülmesin ama kapalı kalması daha iyi”
Kimsenin mağdur olmaması açısından enine boyuna bir çalışma yapılması gerektiğini savunan cadde esnafındanAbdullah Usta şöyle konuştu:

“Ben kendi menfaatim doğrultusunda değil de esnaf olarak açılsın veya açılmasın diye düşünülmesi gerekiyor. Tramvay yolu oldu şimdi. Tramvay olduğu zaman dur kalk olmayacak deniliyor. Trafiğe açıldığı zaman esnaf nasıl iş yapacak? Duruma bir de böyle bakmak lazım. Dur-kalk olmayacak ama sıkıntı olacak. çünkü yol daraldı. Bakıyorsunuz arkadaki esnaflar memnun orada bir canlılık oldu. Tek taraflı düşünmemek gerekiyor. Esnafın çoğu açılsın diyor ama dur-kalk olmadığı sürece esnaf ne yapacak? Bence kapalı kalması daha iyi.”

Haber: Ö. YILMAZ