CHP’nin Düzce’den sorumlu İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Kanal D’de katıldığı ‘Günaydın Türkiye’ programında Düzce’ye 1 milyon 185 bin liraya yaptırılan şehir içi dekoratif aydınlatmaların 673 bin TL tutarındaki elektrik faturalarını kamuoyuyla paylaşmıştı. Tanal’ın 12 Haziran-14 Temmuz 2017 tarihlerini arasını kapsayan 176 bin TL’lik ödenmeyen fatura açıklamasını yalanlayan Düzce Belediyesi, dekoratif aydınlatmaların yapımına başlandığı 12 Haziran 2017 tarihi ile abonelik alış tarihi olan 8 Eylül 2017 arasındaki fatura tutarını 2 bin 750 TL olarak açıkladı. Abonelik öncesine yönelik bu tutara ilişkin de bir ödeme yapılmadığını ve enerji tüketiminin SEDAŞ tarafından sağlandığını duyurdu.

“En şık sokak aydınlatma sistemlerini kullanmaktayız”
Tanal’ın aydınlatma için şatafat iddiasında bulunarak yüklendiği Düzce Belediyesi’nden konuya ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Sokak aydınlatmasının toplumsal bir hizmet olduğu belirtilen açıklamada, “Sokaklarımızın gelişmiş ve şık gözükmesi için, en son teknoloji, en şık ve en kullanışlı sokak aydınlatma sistemlerini kullanmaktayız. Sokak aydınlatmasında dikkat edilmesi gereken en önemli konu da, enerji tüketiminin en az maliyetle gerçekleştirilmesidir. Enerji tasarrufunun, lambaların gelişigüzel söndürülmesi ya da hiç tesisat yapılmaması ile değil, görüş koşullarını sağlayan ve en az bakım gerektiren minimum maliyetli tesisatlarla gerçekleştirilebileceği akıldan çıkarılmamalıdır.”

“Enerji tüketiminin parasal tutarı 2 bin 750 TL’dir”
Belediye tarafından Düzce Merkez Atatürk Bulvarı ve İstanbul Caddesi’nde dekoratif LED aydınlatmaları ilgili ihalenin yasa ve yönetmelikler çerçevesinde açık usul ile yapıldığı kaydedilen açıklamada, “Dekoratif LED aydınlatmaların yüklenici tarafından işe başlama tarihi 12 Haziran 2017 olup işin bitiş tarihi 25 Temmuz 2017’dir. Söz konusu aydınlatmaların belediyemiz tarafından aboneliğinin alınış tarihi 8 Eylül 2017’dir. Abonelik öncesi tüketim yerel dağıtım şirketi SEDAŞ tarafından sağlanmış ve enerji tüketiminin parasal tutarı 2 bin 750 TL’dir.”

Haber:C.ÜSTÜNER