Düzce Belediyesi kamuoyunda tartışılan Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) hakkında açıklama yaptı. Belediye, Elektronik Denetleme Sistemi’nin (EDS) imalat aşamasının yüklenici firma tarafından bitirildiği belirtildi.

Muayene ve Kabul Komisyonu tarafından gerekli denetlemeler yapılarak 20 Aralık 2016 tarihinde kabul işlemleri tamamlandığının kaydedildiği açıklamada, “şehir merkezimizde 5 noktada  kırmızı ışık, 3 noktada sabit hız sınırı, 8 noktada ortalama hız sınırı, 11 noktada park ihlali ve 1 noktada tam adaptif kavşak yönetimi ve müştemilatının kurulumu tamamlanarak hizmete hazır hale getirildi.” İfadeleri kullandı.

Açıklamada, kurulumu tamamlanan Elektronik Denetleme Sistemi ile yürürlükte bulunan trafik kurallarının denetlemesi yapılarak kırmızı ışık ihlalleri, hatalı parklanmaların engellenmesi ve hız sınırlarının aşılmasının önüne geçilerek trafiğin düzenli akışını sağlayarak, trafik kazalarını en aza indirgemek ve can güvenliğinin sağlanması hedeflendiği bildirildi.

İlgili makamların onayından sonra aktif olarak hizmet vereceği ifade edilen Elektronik Denetleme Sistemi’nin yürürlüğe girmeden önce il genelinde gerekli ilan ve duyurular resmi kanallar tarafından yapılacağı aktarıldı.