Düzce Ticaret ve Sanayi Odası, Ramazan ayı süresince Düzce Belediyesi'nin kaldırım işgalleri nedeniyle esnafa yönelik aldığı kararı kamuoyuyla paylaştı.

Kaldırımlarda iftar sunumlarına izin verilmeyecek
Odadan kararla ilgili yapılan açıklamada, “27 Mayıs 2017 Cumartesi günü başlayacak olan Ramazan ayı süresince odaya bağlı lokanta, kafeterya, çay ocakları, pastane gibi yeme içme yerlerinin trafiğe kapalı ve açık alanlar üzerindeki kaldırımlara masa, sandalye koyarak iftar sunumu yapmasına ve yayların geçişlerinin engellenmesine Belediyemizce izin verilmeyecektir” denildi.

Ramazanda kapalı işyerlerinin gün içinde farklı iş kollarında faaliyet göstermemesi istendi
Belediyenin aldığı bir diğer önemli karar ise Ramazan ayı içerisinde kapalı olan işyerlerinin gün içinde farklı iş kollarında faaliyet göstermesine ilişkin oldu. Alınan kararla tuhafiye, hazır giyim, kırtasiye, yiyecek, içecek ve benzeri alanlarda faaliyet gösteren iş yerlerinin Ramazan süresince farklı alanlarda faaliyet göstermemesi istendi.

Uymayan esnafa yasal işlem

Belediye tarafından halkın sağlık, huzur, esenlik ve düzenini sağlamaya yönelik çıkarıldığı belirtilen uygulamanın gereklerini yerine getirmeyen esnaflar hakkında yasal işlem uygulanacağı kaydedildi.

Kararla birlikte şehir merkezinde her yıl Ramazan ayında iftar nedeniyle yaşanan tablo sona ermiş olacak.