24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Düzce Belediyesi tarafından Düzce de görev yapan 1500 öğretmen için yemek verildi. Düzenlenen programa Vali Bülent Kılınç, Ak Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer ile birlikte çok sayıda öğretmen katıldı.

Türk milleti için eğitimin çok önemli olduğuna değinen Vali Bülent Kılınç, “Toplumumuzda bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum gibi sözler vardır. Bu sözlerde bizim için eğitimin ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Eğitimi veren öğretmenlerimiz de bizim için çok önemlidir.” şeklinde konuştu.

Ak Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay da öğretmenlerin değerinin bilinmesi gerektiğini belirterek gençlerin geleceğe kazandırılmasında öğretmenlerin önemli bir görev üstlendiğine değindi.

Bir ulusun gelişmesinde öğretmenlerin büyük rolü olduğuna değinen Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise “Ülkemizin gelişmesi için öğretmenlerimize ihtiyacımız vardır. Onlar bizim için çok değerlidir. Bu nedenle öğretmenlerimizin kıymetini bilmemiz gerekmektedir.” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer de okumanın ve eğitimin önemine değinerek, “Gençlerimiz aldıkları eğitim sayesinde bir yerlere geliyor ve ülkemize faydalı oluyor. Bunu gerçekleştiren öğretmenlerimizin kıymetini hiçbir zaman unutamayız.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından öğretmenler adına Başkan Mehmet Keleş, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer'e plaket verirken programa katılan bütün öğretmenlere de hediyeler verildi.