Şehir merkezinde hayata geçirilmek istenen bir proje, Düzce Belediyesi ile MHP'yi yine karşı karşıya getirdi. MHP, valilik binası yanına yine belediye tarafından yapılacağı açıklanan 500 araçlık katlı otopark projesi için "usulsüzlük yapmayın!" çıkışında bulundu.

Geçtiğimiz cumartesi günü basının karşısına geçen MHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Albayrak, belediyenin arsa üzerindeki mülkiyet tescilini kendi adına çıkarması durumunda, mülkiyetin korunması esasına aykırı bir durum oluşacağını belirterek, aykırılığın belediye lehine haksız bir kazanç oluşturacağını vurgulamıştı. Düzce Belediyesi'nden söz konusu tepkiye cevap niteliğinde bir açıklama geldi.

"Düzenleme Ortaklık Payı ile 18’inci madde uygulaması yapıldı"

Açıklamada, Düzce'deki otopark ihtiyacına dikkat çeken belediye, bu sıkıntının giderilmesi için ‘robot’ sistem adı verilen otomatik katlı otopark yapılmasının gündeme geldiğini bildirdi.

Proje ile ilgili için mali ve teknik fizibilite çalışmalarına başlandığı belirtilen açıklama şöyle devam etti:

"Düzce Belediyesi tarafından Camikebir Mahallesi'nde Valilik hizmet binasının batı kısmında ‘otomatik/robot’ sistemle işletilecek olan katlı otopark yapılacak. Söz konusu alanda valilik hizmet binası ve alışveriş merkezinin bulunması, kent trafiğinin yoğunluğu nedeniyle katlı otopark ihtiyacı oluştu. Hazırlanan teknik fizibilite raporunda Düzenleme Ortaklık Payı (DOP) ile 18’inci madde uygulaması yapıldı. Düzenlemeye tabi tutulan yol, meydan, park ve yeşil sahalar ile otopark gibi umumi hizmetlere ayrılan ve tescile tabi olmayan alanlar değerlendirildi. Yol ve tescilsiz yerlerin otopark alanı olarak toplanmasıyla oluşturulan alanda, son derece modern, otomatik, ‘robot’ otopark yapılacak."

Belediye yeni sistemin avantajlarını sıraladı

Düzce’nin ikinci katlı otoparkı olacak olan otoparkta yeni sistemin avantajları da açıklamada şu şekilde yer aldı:

1- Makine tarafından araç yerleşimi yapılacağından yürüme ve manevra alanı yoktur, sadece araç büyüklüğü kadar bir alana depolama yapılabilir. Kat yüksekliği sadece araç yüksekliğine düşürülebilir.

2- İnsansız bir raf sistemi olduğundan ışıklandırma, havalandırma, yangın söndürme standartları düşüktür veya hiç yoktur.

3- Aracın motoru içeride çalışmayacağından cebri havalandırmaya gerek yoktur.

4- Çelik konstrüksiyonla çok hızlı ve çevreye rahatsızlık vermeden kurulabilir.

5- Sürekli personel çalıştırmaya gerek yoktur, sadece problem durumunda uzaktan erişimle kontrol edilebilir.

6- Hırsızlık ve kaza riski yoktur, otopark işletmecisinin sigorta primi düşüktür."