Türk dünyası belediyeler birliği Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü Çankaya Köşkü'nde ziyaret etti. Ziyarete Belediyeler Birliği Başkanı Nihat Zeybekci ile birliği üye Belediye Başkanları arasında Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram'da hazır bulundu.
Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yapılan görüşmenin çok olumlu geçtiğini belirtti ve “Ziyaret Türk Dünyası Belediyeler Birliği adına gerçekleştirildi. Sayın Cumhurbaşkanımız çok ilgilendiler ve Türk Dünyası Programları hakkında görüşlerini aktardı dedi.” Birliğin 14 ülkeden 1100 üyesinin olduğunu ve ilk olarak İstanbul’daki belediyelerle başlandığını belirten Zeybekçi, devlet başkanları arasındaki güzel ilişkilerin halka da yansıması amacıyla hareket edildiği bildirildi.
ttiklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Gül de kabulde, hükümetler arasındaki iyi ilişkilerin halklara yayılmasında yerel yönetimlere büyük iş düştüğünü belirterek, bu konuda Türkçe konuşan devletler arasında kurulan Türk Konseyi’nden de yararlanılabileceğini belirtti. Şehircilikteki deneyimlerin paylaşılmasının da bu yöntemle olabileceğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, kardeş şehirlerin sayısının artmasıyla sahiplenmenin de artacağını vurguladı. Cumhurbaşkanı Gül ayrıca bu tip faaliyetlerin Balkanlara da yayılması gerektiğinin üzerinde durdu.