Eksiklikleri nedeniyle hem pazarcı esnafını hem de vatandaşları mağdur eden Düzce’deki pazaryerlerinin ihtiyaç ve sorunları Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ile Düzce Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı İbrahim Güney’in buluşmasında görüşüldü.

Düzce Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı İbrahim Güney ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’i makamında ziyaret etti. Ziyarette Düzce’de yapımı devam eden pazaryeri inşaatı ve pazar esnafı vatandaşlarımızın talepleri ele alındı.

Cumartesi Pazarı’nın üstü kapanacak
Ziyarete ilişkin bilgi veren Güney, alınan kararları dile getirdi. Güney, Azmimilli Mahallesinden Fevzi Çakmak Mahallesine taşınan Cumartesi Pazarı’nın üstünün kapatılmasının kararlaştırıldığını ifade etti.

Başkan Keleş’e proje sunduk
Güney, katlı pazaryeri olarak yapılması için 10 yıllığına kiralanarak her ay 200 bin lira kira ödenen YİMPAŞ AVM binasıyla ilgili Başkan Keleş’le önemli bir görüşme yaptı.

Sarar Giyim sanayiye ait binayı 10 yıllığına 24 milyon lira bedelle kiralamasının ardından hiçbir somut gelişmenin yaşanmadığı katlı pazaryeri projesi hakkındaki taleplerini Keleş’e ileten Güney, projenin geleceği hakkında şunları söyledi:

“Düzce Belediyesi’nin kentteki pazaryeri sıkıntılarına son vermek yapılması planlanan katlı pazaryerinin sanayi tarafındaki bloklarının iptal edilerek küçültülmesini istedik. Binanın pazarcı esnafının iş yapabilmesi için daha sağlıklı hale getirmeyi hedefledik.”