MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz’ın Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in pahalı makam aracı alma hazırlığında olduğu iddiasında bulunmuştu. Danışmaz tarafından Keleş’in YEYPAŞ üzerinden dudak uçuklatan bir parayla aldığı iddia edilen makam aracı belediyenin otoparkında görüldü.

 

 


Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Çin seyahati nedeniyle yurtdışında. Keleş’in seyahati devam ederken iki gündür Düzce gündemini meşgul eden söz konusu araç belediye binasının otoparkında başkanın makam aracının bulunduğu bölümde park halinde fotoğraflandı.

 

 


Keleş’in makam aracı olarak aldığı iddia edilen lüks otomobil 620 bin 530 TL. Söz konusu makam aracının bir benzeri de Ağustos 2008’de emekli olan eski Genelkurmay Başkanlarından Orgeneral Yaşar Büyükanıt’a emekliliğinde kullanması için tahsis edilmiş. O dönem Ergenekon Terör Örgütü’nde koruma planları çıkan Org. Büyükanıt’ın emekli olduktan sonra böylesine bir tehditle karşı karşıya kalabileceği ve bu nedenle bombadan bile etkilenmeyen aracın zırhlı modeli seçmiş olabileceği belirtilmişti.


Aracın Özellikleri


Türkiye’de sayılı olan lüks otomobil, A8 olarak nitelenen en iyi teknolojiye sahip. Yanında patlayan normal bir bombanın sesini bile içeri almıyor. Kapı fırlatma özelliği. Ağırlığı 4 ton 40 kilo Fabrika şartlarında. Ortalama yakıt tüketimi: 5,9 l/100km · Ortalama CO2 emisyonu: 155 g/km · Şehir içi tüketim: 7,3 l/100km · Şehir dışı tüketim: 5,1 l/100km.