Düzce Belediye Meclisi şubat ayı 2.Birleşimi Belediye Başkavekili Salih Keskinli başkanlığında belediye meclis salonunda yapıldı. Kredi talepleri, tarife değişikliği ve imar konularının yer aldığı 26 gündem maddesi görüşüldü.

Devir ücreti düşürüldü
Belediye gelir tarifesinde 15 bin TL artı KDV olan S plaka ticari taksi devir ücretinin 8 bin 500 TL artı KDV olarak değiştirilmesi oy çokluğu ile kabul edildi.

Katırıoğlu ‘hayır’ dedi
Belediyenin piyasa ödemelerinde zorluk yaşanmaması için İller Bankası’ndan alınacak teminat mektubu karşılığında kamu ve özel bankalardan 5 milyon TL kredi alınarak Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’e yetki verilmesi oy çokluğu ile kabul edildi. MHP’li Meclis Üyesi Ercan Katırcıoğlu, Başkan Keleş’in kendisinden önceki dönem yapılan borçların ödenmesi için yaşadığı güçlüğü ifade ettiğini hatırlatarak Keleş’in bu zorluluğu yaşamaması için hayır yönünde oy kullanacağını söyledi.

Asfalt yapımı için 9 milyon bin 500 TL kredi alınacak
Düzce Belediyesi tarafından asfalt üretiminde kullanılması için ‘agrega’ alınabilmesi için İller Bankası’ndan 9 milyon 500 bin TL kredi talebi ile kredi iş ve işlemleri için Başkan Keleş’e yetki verilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.

Meclis toplantısı imara ilişkin gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasıyla son buldu.