ARTIK PARA ALAMAZSINIZ!

Burdur Belediyesi’nin Cadde ve sokakları otopark olarak kullanmasını yargıya taşıyan Burdur Tüketicileri Koruma Derneği’nin açtığı davadan tüm Türkiye’yi etkileyecek bir karar çıktı. Bu konuyu daha öncede gündeme getiren kesimlerden biri olan yeni adıyla Vatan Partisi üyeleri, yaptıkları açıklama ile artık sokak ve caddelerde Belediye veya şirketi adına otopark ücreti ödeme zorunluluğu olmadığı, ücret ödemeyen vatandaşlara belediyeden bir yaptırım geldiğinde Vatan Partisi olarak her türlü hukuki yardımı yapmaya hazır oldukları söylendi.

DÜZCE BELEDİYESİ DÜZCE’NİN GELECEĞİNİ SATIYOR!

Vatan partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, Düzce trafik sorununda şu an dahi kilitlenmiş durumda iken; Belediye  rant uğruna yanlışa devam ettiğini iddia etti ve Belediyenin kurduğu estetik kurulu gibi girişimlerin halkı kandırmaya yönelik olduğunu ifade etti.
 
BELEDİYE SORUMLULUĞU YERİNE GETİRMİYOR!


Sönmez iddialarını şöyle sürdürdü: “Yapılan  inşaatlarda yeterli otopark yapılması gerekirken,daha ucuza mal olduğu için inşaat sahipleri belediyeye  otopark ücreti ödemektedir.Belediye bu parayı istediği gibi kullanmakta, otopark yapmamaktadır.1989’dan bu yana inşaatlardan alınan otopark ücretinden yapılan ancak bir tane kapalı otoparktır. Hal böyleyken; Başta Konuralp bölgesi olmak üzere çok katlı binaların ve çoğunlukla 1+1 dairelerin yapıldığı çok sayıda araca otopark ihtiyacı olan yerlerde dahi otopark göz ardı edilmektedir. Otopark yönetmeliği karşılıklı menfaatlerle yanlış uygulanmaktadır. Belediye bu işten para kazanmakta ve sorumluluğunu yerine getirmemektedir. Bu gidişle yakın gelecekte yollar araçlarla kapanacak,yurttaşlar evlerine ulaşmakta zorluk çekecek,İtfaiye geçemez hale gelecektir.

MÜTEAHHİT KAR ETSİN DİYE…

Sönmez Kentsel Dönüşüm alanında devam eden toki inşaatı ile ilgili de bazı iddialar önde sürdü. Sönmez, “Yine kentsel dönüşüm alanlarında çevre ve şehircilik müdürlüğü belediyenin otopark ücreti alamayacağını iddia ettiği, Düzce Belediyesi’nin ise ücret almak için ısrar ettiği bilgileri gelmektedir. Kentsel dönüşüm alanlarında müteahhit kar etsin diye otopark yapımından kaçınmaktadır. Belediye ise buralardan baskıyla otopark ücreti almak istemektedir.Baskıya dayanamayıp ödeme yapmak isteyenlerden otopark ücreti değil, bağış makbuzu ile tahsilat yapıldığı bilgisi gelmektedir.”
 
BELEDİYEYİ UYARIYORUZ!


Sönmez açıklamasını Belediye yetkililerini uyararak devam ettirdi: “Bizden sonra tufan mantığıyla Düzce’yi yönetmeyin. Yasadışı usulsüz, Düzce’nin geleceğini karartan uygulamalara girmeyin. Bağımsız bilirkişi kurullarına ,yaptıklarınızı bir bir inceleteceğiz. Bu yanlışlarınızda ısrar ederseniz, yakın gelecekte yasal olarak bunun hesabını soracağız.”Düzce Halkına söz veriyoruz.”

HABER;S.KAŞKIR