Düzce spor'un duayen isimlerinden olan Yılların eskitemediği Şahap Hoca hayata gözlerini yumdu. Bir dönem Fenerbahçe'de antrenörlük de yapan Şahap Bayev hayatını adeta Düzcespora adamıştı. Son olarak yönetimde Transfer Komitesi üyeliği görevini yürüten Şahap Bayev yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak bugün hayata gözlerini yumdu. Bayev Ocak ayındaki Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Düzce İl temsilciliğinin genel kurulunda "Yaşım 80’nin üzerinde olmasına rağmen gençler gibi istekli ve arzuluyum. Ben gözümü Düzcespor’la açtım ve Düzcespor’la öleceğim. Benim yaşam biçimim Düzcespor’dur. Kimin öleceğini kimin yaşayacağını Allah bilir. Fakat bu salondaki arkadaşlara sesleniyorum. Ben öldüğüm zaman size vasiyetim beni Düzcespor bayrağı ile uğurlayın” şeklinde konuşmuştu.  

Bayev'in cenazesi yarın Saat 11.00'da Şıralık Köyü'ndeki evinden alındıktan sonra Düzce Spor Klübü önünde tören düzenlenecek ve ardından öğle namazına müteakip Merkez Büyük Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Şehir Mezarlığı'na defnedilecek.

  81 yaşında yaşama veda eden Şahap Bayev, Vefa, Beykoz ve Düzcespor'da uzun yıllar futbol oynadı. Daha sonra Futbolu bırakan Şahab Bayev sırasıyla Düzcespor, Kervan Doğsan spor, Bandırma Spor ve Fenerbahçe'de antrenörlük görevlerinde bulundu. Düzcesporda teknik direktörlüğün yanı sıra, menejerlik ve genel kaptanlık da yapan şahap Bayev, son olarak Düzce spor yönetiminde transfer komitesi üyeliği görevini yürütüyordu.

Yaşamı boyunca Düzce sporla içiçe olan Baba lakaplı Şahap Bayev alt yapıdan bir çok futbolcunun de yetişmesine vesile oldu. Serdar, Cihan , Seçkin ve Erol gibi bir çok başarılı futbolcu yetiştiren Şahap hoca, takım içinde de en sevilen yöneticilerin başında geliyordu.

Evli ve üç çocuk babası olan Şahap Bayev Düzce sporun ilk şampiyonluğundan son şampiyonluğuna kadar hep yanında oldu. Takım amatöre düştüğünde üzüntüsünden yataklara düşen ve hastalanan Şahap hoca takım tekrar üçüncü lige çıktığında da en çok sevinen isim olmuştu. Bu yıl takımın şampiyon olmasını çok istediğini her fırsatta dile getiren Şahap hoca ne yazıkki bu arzusunu göremeden hayata daha fazla tutunamadı....

Spor camiasını yasa bürüyen acı haber sabah saatlerinde geldi. Bir anda evinin etrafı onun sevenleri ile doldu, taştı. Kimse onun öldüğüne inanmak istemedi. Ama koca çınarun yorgun bedeni daha fazla dayanamadı.

Onu ne kadar anlatsak azdır. Tüm düzcenin ve spor camiasının başı sağolsun.. Mekanın cennet olsun.. Şahap Baba.. Seni hiç unutmayacağız.........