Azmimilli Mahallesi’nde bulunan iki katlı tuğla evde yaşayan dört hanenin tam dört gündür suyu yok. Mahalledeki diğer binalarda su kesintisi yaşanmazken, sadece bir binaya su verilmemesi tepkiyi de beraberinde getirdi.

4 gündür belediyenin ilgili tüm birimlerini arayan ancak bir çözüme kavuşamayan sorun için vatandaşlar çareyi Öncü Haber’de aradı.

Müslümanın, müslümana eziyeti”

Gerekli müracaatlarını yaptıkları halde yetkililerden gereken ilgiyi görmediklerini söyleyen Hayriye Başaran, yaşadıkları durumu şu sözlerle ifade etti:

Sularımız perşembe günü sabahından itibaren yok, bugün de dördüncü gün olacak. Belediyeyi defalarca aradım, sularımızın kesik olmasıyla ilgilenmediler. İlgilenecekleri de yok gibi görünüyor. Gerekli yerlere müracaatımı yaptım bana dönüş olmadı. Yapılacak diyorlar, arıza var onu gidermeye çalışıyoruz diyorlar ama yine ilgilenilmedi. Umurlarında değil sularımızın kesik olması. Su ihtiyacımızı yandaki fırının çeşmesinden taşıma suyla gidermeye çalışıyoruz. Öyle idare etmeye çalışıyoruz. Eziyet bu… Belediyenin bu konuyla ilgilenmemesi müslümanın, müslümana eziyetidir.”

Ev battı, bulaşıklar duruyor…

65 yaşındaki Hatice Başaran ise sağlık sorunlarından ötürü su taşırken zorlandığı belirterek, şöyle konuştu:

Perşembe sabahı saat 9’da kesildiğini biliyorum. Arıza var denildi, arızalar giderildi ama arıza giderildiği halde eve su gelmedi. Biz dört gündür dışarıdan su taşıyoruz. Defalarca ben de aradım. Biz dört haneyiz bu evde. Sorulduğu zaman 4 evin suyu yok deniliyor ama aslında bir evin dört hanenin suyu yok. Ne zaman arasam ekip gönderiyoruz, yaptıracağız, ilgileniyoruz deniliyor. Belediye bir müteahhide vermiş bizim suları “O müteahhit ilgileniyor, yapacak.” denildi ama gördüğünüz gibi biz dört gündür dışarıdan su taşıyoruz. Ben 65 yaşındayım yüksek tansiyon hastasıyım. Dün şehir hamamına gittim banyo yapmak için benim ne günahım var 18 lira para verip de şehir hamamına gideyim. Ev battı, bulaşıklar duruyor…”

Yine aynı evde oturan ve su taşımak için dışarı çıktığında rastladığımız bir vatandaş ise tepkisini “Benim cevabımı bidonlar versin” diyerek gösterdi.