Kar esareti bazı köy ve mahallerde uzun süreli elektrik kesintilerine yol açtı. Şehir merkezinde, ilçelerde ve köylerde uzun süreli elektrik kesintileri yaşandı ve yaşanmaya da devam ediyor. Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce illerine elektrik dağıtımı yapan SEDAŞ’ın Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven, Sakarya’da bir ziyaret sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. kar yağışının son yıllarda görülmeyen şiddette olduğunu belirten Güven, hatlar üzerinde oluşan buz yükleri ve ağaç yıkılmaları sebebiyle kopma meydana geldiğini ve enerjinin bu yüzden kesildiğini açıkladı. Güven bu tür arızaların kısa sürede onarılamadığına işaret ederek, sabırlı olunması gerekiğini vurguladı ve sözlerini şöyle sürdürdü: "Hat kopması ve ağaç yıkılmaları kesintiye sebep. Bunları hemen yenileyeceğiz dersek yalan söylemiş oluruz. Yenilemeye kalksakta zamanımız yetmez zaten. Bu bir doğa olayı."

 

'BENİM DE KESİNTİDEN KOMBİM YANDI'


Başkan Güven, elektrik kesintileri sırasında kendisine ait olan Ankara'daki evinde kombisinin yandığını dile getirerek," Benim de Ankara'daki evimde kombim yandı. Tabiki yapacağız bu bizim işimiz ama hemen olmaz. Biraz zaman gerekiyor. Sizin de evinize 3 kişi yerine 15 kişi gelirse siz de ikamet edeceğiniz yemekte sıkıntı yaşarsınız" ifadelerini kullandı. Başkan Bekir Sami Güven abonelerin 12 saatten fazla yaşanan kesintilerde, 50 liralık bir tazminat hakkının doğduğunu da sözlerine ekledi.

Abonelerin bu tazminat ücretini almak için başvuruda bulunmalarına gerek olmadığını belirten Güven, 1 içerisinde ücretlerin faturalardan düşürüldüğünü söyleyerek, "Bu orta gerilimde geçen sene devreye girmişti. Merkezlerde süresi 12 saattir. Bunu 2016 yılında müracatlarına gerek kalmadan bu süre içinde elektrik verilmemişse bunlarla ilgili cezai durumlarla karşılaşacaktır. Bunların ücretini EPDK belirliyor. Şu anda bildiğim kadarıyla 50 lira kesiliyor. Tek seferde 12 saati aşmışsanız o şekilde." diye konuştu. (kaynak: medyabar)