Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ile helikopterle gelen İçişleri Bakanı Beşir Atalay, 18 Temmuz Stadyumu'nda Vali Vasip Şahin, AK Parti Düzce Milletvekilleri Yaşar Yakış, Metin Kaşıkoğlu ve Celal Erbay başta olmak üzere kalabalık bir protokol tarafından karşılandı.

25323

Daha sonra beraberindekilerle Valiliğe geçen Atalay, Şahin'den ilde yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi aldı. Atalay, İçişleri Bakanlığının fonksiyonunun çok fazla olduğunu belirterek, ''Yerel yönetimler ve emniyet ile ilgili her şey İçişlerine bağlı. Bu çerçevede incelemelerimizi yapacağız'' dedi. Basın mensuplarının görüntü almasının ardından Valilikteki görüşme basına kapalı gerçekleşti.

25328

Düzce Belediyesini de ziyaret eden Atalay, Düzce'nin büyük deprem geçirdiğini hatırlatarak, kentin depremden sonra çok çabuk toparlanıp yeniden imar edildiğini anlattı.

25322

Bu imar faaliyetinin bir boyutunun merkezi hükümetle, diğer boyutunun ise belediyeyle ilgili olduğunu ifade eden Atalay, ''Başbakanımızın ve hükümetimizin çok özel öncelik ve önem verdiği bir ilimizdir Düzce. Deprem bundaki önemli faktörlerden bir tanesidir. Düzce adeta yeniden kurulan bir şehir. Başta Hükümet Konağımız ve belediye binamız olmak üzere kamu binalarındaki yenilenmeler, belediyenin şehircilikle ilgili yürüttüğü yeni imar çalışmaları ve bunların yanında Teşvik Yasası, Düzce ilimizi çok parlak bir geleceğe doğru getiriyor'' diye konuştu. AK Parti olarak yerel yönetimlere daha fazla yetki vermeyi amaçladıklarını dile getiren Atalay', yerel yönetimlerin şehirleşmede, şehrin rahat yaşanabilir bir ortam olmasında büyük role sahip olduğunu bildirdi. Atalay, şöyle devam etti: ''Hükümet olarak hep söylüyoruz. En önemli önceliklerimizden bir tanesi belediyelerimize, yerel yönetimlerimize daha fazla yetki, daha fazla destek vermek. AK Parti hükümetleri döneminde neredeyse bütün yerel yönetimlerle ilgili yasalar değişti. Sadece Köy Kanunu kaldı. Yani Büyükşehir Kanunu, Belediyeler Kanunu ve İl Özel İdaresi Kanunu yenilendi. Bunlardaki ortak özellikler, yerel yönetimlerin yetkisini artırmak ve buna paralel olarak da kaynaklarını artırmak. Ben hep söylüyorum. Her belediye başkanımız da bunu hissediyordur. AK Parti dönemi belediyelerimiz için farklı ve parlak bir dönem.''

25324

Haber; Ş. ÇAKIR