Beyazay Derneği Düzce, Sakarya ve Hollanda şubeleri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle ortaklaşa bir etkinlik düzenledi. Hollanda’da yaşayan engelli çocukların 23 Nisan bayram coşkusunu anavatanlarındaki engelli ve engelsiz çocuklarla birlikte yaşamasını amaçlayan etkinlikte 27’si engelli toplam 45 çocuk yer aldı.
Etkinlik kapsamında rafting alanına giden grup daha sonra at çiftliğinde keyif dolu anlar yaşadı.

Etkinliğe katılan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in eşi Gönül Keleş, bu gibi organizasyonların çocuklar için önemli olduğunu söyledi.
Keleş, “Engelli çocukların yaşama adaptasyonu normal çocuklara göre daha zor oluyor. Değişik ortamlar, değişik insanlar tanımak onları çok mutlu ediyor. Bu etkinlik de onlar için güzel, keyifli bir ortam olmuş.” ifadelerini kullandı.

Düzce Şube Başkanı Nurullah Çelebi, etkinlikle birlikte engelli-engelsiz tüm çocuklara bayram coşkusunu yaşatmayı hedeflediklerini belirtti.
Sakarya Şube Başkanı Ferruh Kaledibi ise etkinliğin sadece engelli çocukları mutlu etmekle kalmadığını ailelerin de karşılıklı bilgi ve kültür paylaşımında bulunduğunu vurguladı.
Hollanda Şube Başkanı Mehmet Dağlıoğlu, etkinliğin çok yararlı olduğundan söz ederken diğer Avrupa ülkelerini de kapsayacak şekilde çalışmalarını genişletmeyi hedeflediklerini ifade etti.