Türkiye Beyazay Derneğinin 3.Şube Bölge Toplantısı Düzce'de gerçekleştirildi. Türkiye Beyazay Derneği tarafından yürütülen 'Aşmak İçin Hareket ' Birlikte Daha Aktif adlı projenin Cumhurbaşkanlığı himayesinde yürütülmesinin uygun görülmesiyle Türkiye Beyazay Derneği Düzce şubesinin de aralarında olduğu şubelerin yetki belgeleri Düzce Valisi Ali Fidan tarafından törenle takdim edildi. Toplantıya Düzce Valisi Ali Fidan, Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Türkiye Beyazay Derneği Başkanı Lokman Ayva, Düzce Üniversitesi Rektörü Nigar Demircan Çakar, Beyazay Derneği Düzce Şube Başkanı Nurullah Çelebi, Kuzey Anadolu, Batı 1 ve Trakya şube başkanları katıldı.

VALİ: “DUYARLILIĞI TOPLUMA YAYMALIYIZ”
Toplantıda yapılan protokol konuşmasında konuşan Düzce Valisi Ali Fidan, engellilerin sosyal hayatı katılımının sağlanması ve ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında önemli yasal düzenlemeler yapıldığını belirterek engellilerin sorunlarının sadece yasal düzenlemeyle giderilmediğini altını çizdi. Fidan, “Yasal düzenlemenin hayata geçirilmesi, mevzuatın uygulanmasında bizlere düşen önemli görevler var. Her alanda ‘Engellilerimizin sorunlarını nasıl çözeriz?’ bunun çabası içerisindeyiz.” dedi.
Vali Fidan toplumsal duyarlılık oluşturmanın önemine değinerek toplumun geneline duyarlılığı yaymak gerektiğini söyledi.
KEŞİR: “2005 MİLATTIR”
Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, 2005 yılında çıkarılan engelli kanunun engelli bireyler için bir milat olduğunu ifade ederek emeğe geçenlere teşekkür etti.

“GENEL MERKEZ DÜZCE’YE TAŞINSIN”
Toplantıda Düzce şubesinin özel donanımlı on kişilik bir engelli aracına sahip olduğunu öğrenen Keşir, Genel Merkezi Düzce’ye taşınması önerisinde bulundu.

AYVA: “STK’LAR GELECEK YÜZYILIN EN BÜYÜK FIRSATI”
Türkiye Beyazay Derneği Başkanı Lokman Ayva, misyonlarının iyilik yapmak olduğunu söyleyerek sivil toplum kuruluşlarının gelecek yüzyılın en büyük fırsatı olduğunu aktardı.

ÇAKAR: “ENGELLİ DOSTU ÇALIŞMA YAPIYORUZ”
Beyazay Derneği Düzce şubesinin kuruluşunda emeği olan Düzce Üniversitesi Rektörü Nigar Demircan Çakar da engelli öğrencilerin daha iyi eğitim almalarını sağlamak amacıyla müzik bölümünde engelli dostu olacak bir çalışma yaptıklarını söyledi. Beyazay Derneği Düzce Şube Başkanı Nurullah Çelebi de protokol üyelerine desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Haber:Y.SEVER