TOKİ tarafından 2008 Şubat ayı içerisinde başlatılan ve kısa süre içerisinde büyük bir bölümü tamamlanan Beyciler İlköğretim Okulu bitiş tarihinden daha önce bitiriliyor. 24 derslikli ilköğretim okulu inşaatında sona yaklaşıldı.

24 Aralık 2007 yılında ihalesi yapılan ve 1 Şubat 2008 tarihinde de yer tahsisi yapılarak inşaatına başlanan Beyciler İlköğretim Okulu'nun belirlenen bitiş tarihinden önce teslim edileceği öğrenildi.

Beycilerde 13 dönüm arsa üzerinde yapımına başlanan Beyciler İlköğretim Okulu, 2008-2009 eğitim – öğretim yılının ilk devresini inşaat alanı içinde bulunan prefabriklerde tamamlamıştı. öğrencilerin 9 Şubat'ta başlayacak ikinci eğitim öğretim yılında eğitimlerine Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulunda devam edileceği öğrenildi. Yeni yapılan okulun bahçesi içinde bulunan ve öğrencilerin eğitim gördükleri mevcut prefabriklerin yeni okulun çevre düzenlemesi kapsamında bulunduğu alandan kaldırılması gerekince, öğrenciler ikinci yarıyılda Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kararı ile Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nda eğitimlerine devam edecek. 350 öğrencisi ve 22 öğretmeni bulunan okul yeni binanın tamamlanmasının ardından eğitime burada devam edecek.

Yapımı 5 milyon 248 bin TL'ye mal olan yeni okulda yer tesliminin yapılması sonrasında arsada hafriyat çalışmalarına başlanmış ve inşaatın temeli 2008 yılının Ağustos ayında atılmıştı.

Diğer taraftan yeni okul dört katlı, yaklaşık 720 öğrenci kapasiteli, 24 derslikli, kapalı spor alanına, okuma salonlarına, bilgi teknolojileri sınıflarına ve labaratuar sınıflarına sahip modern bir okul olacak.

İnşaat çalışmalarında sona gelinirken dört katlı binanın iç cephe çalışmaları ve dış cephe çalışmalarının bitmesinin ardından çevre ve bahçe düzenlemesine geçilmesi planlanıyor. Çevre düzenlemesinin de bitmesinin ardından yapılan yeni bina bir aksilik çıkmaması halinde nisan ayında tamamlanacak.