Düzce’ye bağlanması Konuralp ile gündeme gelen ancak son anda Belediye Meclisi’ne sunulan tekliften çıkartılan Beyköy’ün mahalle olması konusu en az altı yıl gerçekleşmeyecek. Şu anda belediye meclisi karar alsa bile sürecin en hızlı işlediği durumda bile, beldenin mahalle olması altı yıl sonra gerçekleşebilecek.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Ekim ayının ilk Belediye Meclisi’nde Konuralp’in merkeze bağlanması ile ilgili olarak görüşlerini anlatırken,  yerel seçimlere bir yıl kala  birleşmelerin gerçekleşmesini siyasal kaygıların imkansız hale getireceği gerekçesiyle Konuralp’in bir an önce Düzce’ye bağlanması kararının bir an önce çıkarılması yönünde talepte bulunmuştu.

Bu açıdan değerlendirildiğinde,  yerel seçimler erkene alınmasa bile şu anda alınacak bir karar seçim ancak birkaç ay sonra sonuçlanabilecek. Birkaç ay sonra ise bu işlemin gerçekleştirilmesi sürecinde ortaya çıkabilecek siyasal spekülasyonlar ve bölünmelerin  göze alınması mümkün olmayacak.

 Seçimlerin ardından yapılacak olan bir deneme ise, yasal sürecin belediye yönetiminin bir sonraki seçime kadar devamını öngörmesi nedeniyle  Beyköy’e beş sene daha zaman kazandıracak. Bu hesapla, Konuralp’in bir yıl sonra merkeze bağlanmasına rağmen, en az altı yıl daha Beyköy belde  olarak varlığını sürdürecek, yani 2014 yılında her şey yolunda giderse belediyenin hükmi şahsiyeti sona erecek.

Bu arada ülkenin siyasal konjonktüründe meydana gelebilecek değişmelerin Beyköy’ün mahalle olmasının önüne geçebileceği, bu açıdan  Konuralp’in sahip olmamasına  rağmen Beyköy’ün önünde duran altı yıllık sürenin çok hayati bir önemi olduğu, Başkan Keleş’in sıranın Beyköy’de olduğuna dair açıklamalarının da, kamuoyunda oluşabilecek tepkileri dengeleme amacı taşıdığı değerlendirmeleri de yapılıyor,