Daha önce de İSKİ engeli nedeniyle gündeme gelen ve şantiye çalışmaları ilerleyen Beyköy TOKİ konutlarının yapımına İçme Suyu Arıtma Tesisi yöneticilerinin geçtiğimiz yılın başında itiraz ettiği ortaya çıktı.

Arıtma tesisinin  tahsisli genişleme alanının, TOKİ konutları için tahsis edilmesinin mümkün olmadığı ile ilgili, Düzce Belediyesi içme suyu arıtma tesis sorumlusu Hüseyin Yıldırım’ın imzasını taşıyan  itiraz yazısında,  TOKİ’nin arsayı hukuksuz olarak işgal ettiği iddia ediliyor.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’ne yazılan yazıda, konu açıkça hukuka aykırı işgal olarak belirtilirken, Düzce Belediyesi İçme Suyu arıtma tesisinin Beyköy’e bağlı üç köyün sınırları içinde kaldığı, arıtma tesisinin kapasitesinin geliştirilmesi amacıyla milli emlak müdürlüğü tarafından belediyeye tahsis edilmiş olan 120 bin metrekarelik bir alanın da, projesi yapılan  dinlendirme ve geri kazanım havuzları için hazır bekletildiği ifade ediliyor.

Yazıda, 2007 Yılı ocak ayında zemin etüdü yapacağını ifade eden Adanalı bir firmanın çalışanlarının arıtma tesisi içine gelerek hazırlıklara başladığı, kısa zamanda çalışmalara başlayacağının ifade edilmesi üzerine yapılan araştırma sonucunda sayısı ve numarası verilen arsaların içme suyu arıtma tesisi yapılması için Düzce Belediyesi’ne tahsis edildiğinin ortaya çıktığı belirtiliyor.

Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün daha önce Düzce Belediyesi’ne verdiği arsayı mükerrer tahsisle TOKİ’ye vermesinin mümkün olmadığı belirtilen yazıda, TOKi’nin araziyi gayri hukuki bir şekilde işgal etmeyi  planladığının anlaşıldığı dile getiriliyor.

120 bin kişilik bir nüfusa hizmet veren bir arıtma tesisinin yanına böyle bir yerleşimin yapılmasının ne kadar doğru olduğunun daha sonra ortaya çıkacağı ifa de edilen 29 Ocak 2007 tarihli  yazıda, konut projesinin başka bir alana kaydırılmasını,  aksi halde durumun yargıya intikal ettirileceği de ifade ediliyor.

Yazıda söz konusu olan engellerin aşıldığı konutların yapımına başlanmasından anlaşılırken, konu yargıya da taşınmadı.