Beyköy ilköğretim okulunda toplanan TOKİ hak sahipleri, Belediye Başkanı Osman Kılıç ve TOKİ yetkilileriyle biraraya geldiler.
Beyköy'de TOKİ tarafından yapıtırılan 568 toplu konutun anahtar teslimlerinin başlamasıyla birlikte ortaya çıkan su aboneliği, site yönetim aidat ve avans ödemleri gibi türlü sorunların çözümü için geçtiğimiz hafta toplanan vatandaşlar bu kez yetkililerinde katılımıyla toplantı yaptılar. Toplantıda, öncelikle daha önceden tespit ettikleri sorunlarını yazılı olarak sunan vatandaşlar saatlerce süren toplantı sırasında zaman zaman gergin anlarda yaşandı.
Yazılı olarak sorunların iletilmesine rağmen vatandaşların çoğu aynı konuda cevap almayı beklemeden soruları tekrar tekrar gündeme getirmesi çözüm yolunun bulunmasını ve toplantının amacının dışına çıkmasına neden oldu.
Belediye Başkanı, su aboneliği parası meclis kararıdır. Buna yapılacak birşey yok derken bazı vatandaşlar, bizde Beyköyspor için 250 lira istendi. Bu neden istendi ve halen anahtarlarını alıp su aboneliği yaptıranlardan isteniyor sorusuna cevap veren Kılıç, “bu kararda benim değil. Daha önceden alınan bir karar ve kimseye haksızlık olmasın diye uygulamayı devam ettireceğiz” dedi.
Vatandaşlar, TOKİ ile görüştüklerini ve böyle bir uygulamadan haberlerini olmadığını söylediler. Başkan ise, bizler meclis kararları ve yasalar neyi gerektirirse onu uygularız dedi. Vatandaşlar daha sonra site yönetimleri adına TOKİ tarafından görevlendirilen Ertan Saral'dan, alınan paraların nelere harcandığını ve neden bu kadar talepde bulunduklarını sordular. Site yönetimi adına soruları cevaplandıran Saral ise, burada yapılan uygulanın Türkiye genelinde yapılan 422 bin toplu konuttan farksız olduğunu ayrıca Metek konutlarında avans olarak alınan paranın 438 lira oludğunu ve şu ana kadar Beyköy TOKİ'den 51 kişinin konutunu teslim almadığını ayrıca alınan paralarında hizmet olarak vatandaşlara geri döneceğini söyledi.
Anlatılanlardan tatmin olmayan bazı vatandaşlar, biz dar gelirli insanlarız ve bu konutlarda alt gelir grupları için yapıldı. Hem taksit hem yönetim hem de bunca talep edilen rakkamları ödeme imkanımız yok. Ozaman alın konutlarınızı diye tepki gösterdiler. Sonuç olarak vatandaşlar yapılan bu toplantıdanda beklediklerini bulumadılar ve kendi aralarında bir dernek kurup yönetim oluşturma yoluna gideceklerini söylediler.

Haber; H. KAYA