Her cumartesi günü aynı görüntüler. Birinci ve ikinci organize sanayi bölgesine giden yola cumartesi pazarı kurulunca trafik içinden çıkılmaz hale geliyor. Daha önce bir çok kez gündeme gelen ve yapılacak yapılmayacak tartışmaları arasında kalan ve hatta davalık olan Organize Sanayi’nin otobana bağlanma konusu her cumartesi gündeme geliyor aslında. Azmimilli Mahallesi’nde kurulan cumartesi pazarının önündeki kavşakta her cumartesi gündem maddesi belki de “OSB’nin otoban bağlantı yolu ne zaman yapılacak da bu TIR’lar bu yolu kullanmayı kesecek” oluyor.

Beyköy Beldesi, birinci ikinci OSB ve bir çok grup köylerin kullanmak zorunda olduğu yolun normal günlerde trafik yoğunluğu bir hayli fazla. Bir de cumartesi günü bu yola Pazar kurulunca yol içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Organizeye gitmek isteyen ağır tonajlı araçlar kavşakta dönmekte zorlanırken bu durum da trafiği altüst ediyor. Bir de bu trafiğe yol kenarına yapılan parklar eklenince işin içinden iyice çıkılmaz oluyor.

AK PARTİ'DE GÜNDEME GELMİŞTİ

Yapılması için bir çok kez söz verilen fakat verilen sözlerin sadece lafta kaldığı otoban bağlantısı 21 Temmuz tarihinde AK Parti’de gündeme gelmişti. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yirmibeşoğlu ve yönetim kurulu üyeleri AK Parti’yi ziyaret etmiş ve sorunlarını dile getirmişti.

Yirmibeşoğlu bu ziyarette “Bizim sorunlarımızın başında yol geliyor. Otoban bağlantı yolu ile ilgili ciddi sıkıntılarımız var. Özellikle büyük araç giriş çıkışlarında sorunlar yaşıyoruz. Yeni firmaların Düzce’ye kazandırılması konusunda çalışmalarımız var. Amacımız boş arazileri tekrar faaliyete geçirmek" ifadelerini kullanmış ve yol sorunun dile getirmişti.
Ziyarette Düzce Milletvekili Fevai Arslan, muhalefet partilerinden birinin dava etmesi sonucu yolun yapılamadığını belirtmiş ve yol ile ilgili olarak “yol normalde 3 yıl önce bitirilecekti fakat dava ettiler bitiremedik.” Şeklinde konuşmuştu.

Yol ile ilgili hızlı adımların atılmasının gerektiği cumartesi pazarının önündeki kavşakta çok açık bir şekilde görüşüyor.

Haber; R. BAL