Beyköy’de inşa edilmesi için hazırlıklara başlanan Toplu konutların yapılması ile ilgili olarak ortaya çıkan belirsizliklere her geçen gün bir yenisi ekleniyor.

Toplu Konutlarla ilgili olarak İSKİ’nin engel çıkarıp  çıkarmayacağı ile ilgili olan ilk soru işaretinin ardından,  mükerrer tahsis yapıldığına dair iddialar gündeme geldi.

 Konu ile ilgili haberlerin  ardından olayı incelemeye alan Toplu Konut idaresi, Düzce Belediyesi’ne  bölgede imar izni  verilmesinin söz konusu olup olmadığı ile ilgili bir yazı yazdı.

TOKi’den yazının ulaştığı Düzce Belediyesi’nin, arıtma havuzlarının yapılması için kendisine tahsis edilen arazi üzerinde konut inşa edilmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi için imar izni verip vermeyeceği konusu henüz netlik kazanmadı.

Beyköy Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi’nin işbirliği ile inşa edilecek olan konutlar önce İSKİ’nin engellemesi ile karşılaşmış,  İSKİ’nin bölgenin henüz koruma havzası içinde olmadığı cevabı üzerine çalışmalar yeniden başlamıştı.

Bu arada toplu konutların yapıldığı arazinin daha önceden Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından Arıtma tesislerine ek olarak yapılacak olan dinlendirme havuzlarının yapılması amacıyla Düzce Belediyesi’ne tahsis edildiği iddiaları ortaya çıkmıştı.

Söz konusu tahsis konusunun doğru olup olmadığı konusunda belediyeye ulaşan TOKİ’nin yazısının cevabı aynı zamanda Beyköy’deki toplu konutların kaderini de belirleyecek.