Düzce Şehirlerarası otobüs terminali yolcuların ve otobüs sahiplerinin tepkisini çekmeye başladı. Vatandaş televizyonumuzu arayarak terminalin bir an once yapılmasını ve bu terminalin Düzce’ye yakışmadığını ifade ettiler.

Terminal ile ilgili imar planında Azmimilli Mahallesi’ndeki cumartesi pazarı olarak görülen terminalin yeni yeri ile ilgili Çilimli Sapağında bir arazi için görüşüldüğü ve Belediye Başkanı İsmail Bayram’ın bulunan araziler arasında düşündüğü öğrenildi.

Terminalde görüşlerini aldığımız Vatandaşlar, “Düzce il oldu ama terminali hala mahalle garajını andırıyor” diyerek yeni bir terminalin bir an önce yapılması gerektiğini ifade ediyolar.

Çevre illerde örnek terminaller yapıldığını ve Düzce’nin terminalinin hala mahalle garajını andırdığını ifade eden yolcular ve otobüs sahipleri terminalin zaten şehir içerisinde olmasının ayrı bir sorun olduğunu ve şehir dışında modern bir şehir terminalinin yapılması gerektiğini belirttiler.

Terminal ile ilgili de Düzce Belediyesinin yer için karar verme aşamasında olduğu ve Başkan İsmail Bayram’ın terminalin yapılacağı yer için Azmimilli Mahallesi’nde bulunan cumartesi pazarı ile Çilimli Sapağı’nda bir arazi arasında kaldığı ve karar vermeye çalıştığı öğrenildi.

Yap islet devret modeli ile yapılması planan terminalin bir an once yapılmasını isteyen vatandaşta bıçak kemiğe dayanmış görünüyor.

Daha once Düzce eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş döneminde yeni terminalin projesinin çizildiği ve yap-işlet-devret sistemi ile modern terminalin yapılacağı sözü verilmişti.

Komşu il Bolu yeni terminaline kavuşurken hatta Akçakoca'da modern bir terminal için çalışmalar başlamışken Düzce halkı hala yaşadığı ile yakışan bir terminalin yapılmasını bekliyor.

Haber; R. BAL