Yaşanan sel ve heyelan afetlerinin ardından siyasiler Düzce’yi ziyaret etmeye devam ediyor. Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dr. Bilal Okutan ve Yeniden Refah Partisi Bolu İl Başkanı Hayrettin Aytar, Yeniden Refah Partisi Düzce İl Başkanı Nezir Merttürk’ün eşliğinde önce Cumayeri sonra da Akçakoca’yı ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Heyet, Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk ve esnafları ziyaret ederek bilgi aldı.

Yeniden Refah Partisi Düzce İl Başkanı Nezir Merttürk, yaşanan olayları yerinde takip etmek üzere Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dr. Bilal Okutan’ın da teşrifleriyle bölgeye geldiklerini belirterek şunları söyledi:
“1999 depremlerinden sonra en büyük afeti yaşayan Düzce’mizde felaketi yaşayan vatandaşlarımıza en kalbi duygularımla geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum. Yeniden Refah Partisi olarak yaşanan olayları yerinde takip etmek ve yara sarım çalışmalarını takip etmek niyetiyle buraya geldik. Genel Başkan Yardımcımız Sayın Dr. Bilal Okutan beyefendi de teşrif edip güç kattılar. Teşkilatımız olarak Akçakoca’nın sorunlarını görmek ve yaraların daha erken sarılabilmesi için buraya geldik. Kaybolan vatandaşlarımızın sağ salim kurtulmalarını Allah’tan dua ile bekliyoruz. Böyle bir olayın tekrarlanmamasını Allah’tan diliyorum. Tüm vatandaşlarıma da en kalbi duygularımla geçmiş olsun diyorum.”



 
“Allah yardımcımız olsun”
Cumayeri ve Akçakoca’da incelemelerde bulunan Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dr. Bilal Okutan, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın talimatıyla geldiklerini belirtirken şöyle konuştu:
“Hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet diliyorum. Genel başkanımızın talimatıyla buraya geldik. Kendisinin Düzceli vatandaşlara selamları var. Mal kayıplarına devletimiz yardım edecektir. Allah devletimize zeval vermesin. İncelemeleri yaptıktan sonra genel başkanımıza rapor sunacağız. Gerekli tedbirlerin alınması konusunda da takiplerimizi yapacağız. Düzce’ye tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah Düzce’mizi ve  milletimizi bu tür afetlerden korusun. Allah yardımcımız olsun.”
 

“Devletimiz gerekeni yapıyor”

Akçakoca’da esnafları ziyaret eden Okutan, bir esnafın şikayetlerini dinleyerek “İlgili kurumlar gerekeni yapacaktır. İl ve ilçe başkanlarımı durumu takip edecek. Allah beterinden korusun.”dedi.
 


Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dr. Bilal Okutan ve beraberindeki heyet, Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk’le de kısa bir görüşme gerçekleştirdi. Bilal Okutan, Yasin Öztürk’e hitaben şunları söyledi:
“Genel Başkanımız Fatih Erbakan’ın selamlarıyla geldik. Zor zamanda Akçakoca halkına destek olduğumuzu göstermek amacıyla geldik. Devletimiz gerekeni yapıyor. Allah devletimize ve sizlere zeval vermesin. İşiniz bu günlerde çok zor.”
Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk, yaşananlarla ilgili Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dr. Bilal Okutan’a bilgi verirken şu ifadeleri kullandı:
“Yağmur hiç durmadan yağdı. Belki bir yılda yağan yağmurum yüzde 25i yağdı. 15 köyümüz ve merkezde sıkıntılarımız var. Esnaflarımız ve araçlar zarar gördü. İnşallah devletimizin imkanıyla yaraları saracağız. Arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor.”



Haber: M.KADAŞ