Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin’e operasyon düzenleyen Kahraman Türk Askerlerimiz için Kızılay’ın başlattığı kan bağışı kampanyasına destekler çığ gibi büyümeye devam ediyor. Bugün bir destek de Kalıcı Konutlar’da bulunan Bilgi Ortaokulu’ndan geldi.
Bağış kampanyası kapsamında ilk olarak okulun toplantı salonunda kan bağışı ve önemi ile ilgili bilgiler verildi. Sonrasında ise kan bağışında bulunmak isteyenlerin formları dolduruldu.

Kan bağışı konusunda duyarlılık oluşturmak ve yetişme çağındaki öğrencilere de toplumsal bilinç aşılamak adına okul idaresinin tam destek verdiği kan bağışı kampanyasına, okul idarecileri, öğretmenler ve veliler tarafından yoğun ilgi gösterildi.

“’Bir Damla Bin Umut’ düşüncesiyle yola çıktık”
Herkesi kan bağışı yapmaya davet eden Okul Müdürü Ayhan Yalçın ise kampanyaya ilişkin şu ifadelerde bulundu:

"Okul idaresi ve öğretmenlerimizin kararıyla ‘Bir Damla Bin Umut’ düşüncesiyle Afrin'de mücadele eden kahraman ordumuz için kan bağışı kampanyası düzenledik ve Kızılay’ı davet ettik. Gördüğünüz gibi öğretmenlerimiz ve velilerimiz kan bağışında bulundu. Bizler de önemli bir olayın organizasyonunu yaptığımızdan dolayı çok mutluyuz. Herkes kan versin, herkes hayat bulsun”

Kan bağışı yapan öğretmenler de kan vermenin önemli bir insani görev olduğunu söyledi.

Haber: Ö. YILMAZ