Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ilköğretim okulları arasında düzenlediği Bilgi yarışması finali 18 Temmuz kapalı Spor Salonu’nda yapıldı.  Altı takımın katıldığı yarışmayı, Vali Yardımcısı Osman Demir, İl Garnizon Komutanı Sebahattin Toprak ve Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer de izledi.

Yarışmayı izlemek için gelen finalist takımların okullarından gelen öğrenciler Kapalı Spor Salonu’nu tamamen doldurdular.

Vali Yardımcısı Osman Demir, bilgi ve bilişimin sınırsız büyüdüğü dünyadan kendimizi tecrit etmenin mümkün olmadığını,  Düzce’yi Türkiye ve Dünya haritasında her açıdan örnek bir yer haline gelmesi için çalışmak gerektiğini dile getirdi.

Yarışma nedeniyle bir konuşma yapan İl Milli Eğitim müdürü Yusuf Sezer,  etkinliğin adının yarış olmasına rağmen, kucaklaşma ve kaynaşma olarak da yorumlanabileceğini, bu tablonun özlenen bir tablo olduğunu söyledi. Sezer, salondaki gürültü nedeniyle öğrencilere zaman zaman uyarmak zorunda kaldı.

Yarışma sürerken, doğru cevap veren arkadaşlarını Alkışlar, ıslıklar ve tezahüratlar eşliğinde destekleyen öğrenciler ilginç görüntüler oluşturdu.

Yarışmayı Kültür İlköğretim Okulu birinci tamamlarken, ikinciliği Yunusbey İlköğretim Okulu üçüncülüğü ise Uzunmustafa ilköğretim okulu kazandı. Kazanan okullara plaketleri verilirken, öğrencilere de birer altın hediye edildi.