Yenikent'in çözüm bekleyen sorunlarını sık sık gündeme getiren KALDER, sorunlara çözüm bulamamaktan şikayetçi. Konu hakkında görüşlerini aktaran KALDER Başkanı Mehmet Bilgin, Dünya Bankası ile 9. Bölge girişi arasında bulunan kanal yolunun çukurlar nedeniyle sürücülere sor anlar yaşattığını belirtirken, “ Belediyenin ilgili birim müdürlerine defalarca yol sorununu aktarmama ve çözüm istememe karşın üzerinden 6 ay geçmesine rağmen bir çalışma yapılmadı. Bugün geleceğiz, yarın geleceğiz diyerek oyalama politikası uyguladılar. Belediyenin sorunu çözmeyeceğini anladım ve Köye Yönelik Hizmetler Müdürlüğü'nden yardım istedim. Saha Amiri Osman Coşkun'un girişimleriyle yol, satıh asfaltla kaplandı. Kendi sorumluluklarında olmadığı halde yolun düzelmesi için çalışma başlattıkları için Köye Yönelik Hizmetler Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ediyorum. ” dedi.

Belediye denetimli özel halk otobüslerinin Düzce-Yenikent Bağlantı Yolu'nu kullanmamasına da tepki gösteren Bilgin, “ Bağlantı yolunun tamamlanmasıyla merkeze gidiş 10 dakikaya düştü. Ancak belediye otobüslerinin eski yolu kullanması nedeniyle yolcular, 45 dakika yol gitmek zorunda kalıyor. Tüm otobüslerin bağlantı yolunu kullanmasını tabii ki istenmiyor. Ama gerekli düzenleme yapılarak bağlantı yolunun da kullanılması gerekiyor. Vatandaşların 10 dakikada gidecekleri yolu, 45 dakikada gidecekleri için sabah erkenden kalkmaları haksızlık.” şeklinde konuştu.

Yenikent 5. bölgede kurulan pazaryerinin 5 yıldır kapatılmayı beklediğini de hatırlatan Bilgin, belediyenin artık Yenitkent'in sorunlarına çözüm bulmasını istedi. Yenikent'in neden kaderine terk edildiğini ilgililere soran Bilgin, “ Yenikent sakinleri adına belediye milli gelirden pay alıyorsa, hizmet getirmek zorunda” ifadesini kullandı.