Uzun yıllardır yapımı Arap saçına dönen ve çalışmaların bir türlü bitirilemediği Düzce – Yeni Kent arasındaki Bağlantı Yolu sorunu bir türlü bitmiyor. Yoldaki çalışmalar yaşanan sorunlar nedeniyle ara verilerek devam ederken yol karmaşası yaşanmaya devam ediyor.

Konu hakkında düşüncelerini aldığımız Kal-Der Başkanı Mehmet Bilgin, “ Uzun yıllardır Yeni Kent vatandaşının yol sorunu devam ediyor. Şimdilik Düzce ile Yeni Kent arasındaki bağlantı Kazukoğlu- Nalbantoğlu Köyü yolundan devam ediyor. Bu yolun bir an önce bitirilmesi gerekiyor. Bu konuda Düzce Belediyesi de elinden gelen yardımı yapıyor ama sonuçta yolu kullanan kent sakinleri zor duruma düşüyor. Umarım bu yol kısa süre içerisinde tamamlanır ve yaşanan bu sorun kısa süre içerisinde son bulur.” ifadelerini kullandı.

Yeni Kent'te aylardır yaşanan izolasyon sorununa da değinen Bilgin, “ Yeni Kent sakinleri olarak adeta unutulmuş bir yerde yaşıyoruz. İzolasyonu yapan firma, çalışanlarına alacaklarını vermeyince bu sorun iyice çekilmez hal aldı. Yapılan çalışmalar üzeri kapatılmadan bırakıldı ve aylardır aynı halde duruyor. Bu duruma bir şekilde çözüm bulunması gerekiyor. İzolasyon çalışması yapılan binalarda oturan vatandaşlarda mağdur durumda kalıyor.” şeklinde konuştu.