Her yıl eylül ayının ikinci cumartesi günü "Dünya İlk Yardım Günü" olarak tüm dünyada kutlanıyor. 2001 yılından bu yana 188 ülkede aynı anda kutlanan “Dünya İlk Yardım Günü”, her yıl değişik bir tema ile sorunlara dikkat çekmeyi amaçlıyor.

İlk yardım; ambulans gelene kadar geçen süre içerisinde yapılacak doğru hamleler olarak tamınlanırken, uzmanlar, ilk yardımın bir tedavi yöntemi olmadığının altını çiziyor.

Bu önemli gün dolayısıyla Düzce Valiliği'nden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:"Dünya İlk Yardım Günü, kazalar ve ani hastalık durumunda tıbbi yardım gelinceye kadar yapılabilecek ilk yardım uygulamaları hakkında toplumun bilgilendirilmesi, toplumda ilk yardım eğitimlerine yönelik duyarlılık oluşturulması, toplum bireylerine herkesin yaşam kurtarmak amacıyla ilk yardım öğrenmek ve uygulamak için yeterli kapasiteye sahip olduğu bilincinin kazandırılması, “İlk Yardım Gönüllüsü” sayısının arttırılması gibi amaçlarla 2001 yılından beri her yıl eylül ayının ikinci cumartesi günü kutlanmaktadır.

İnsan hayatının kutsallığının "normal” çizgisinden “son an” olarak nitelendirilen noktasına kadar her aşamasında gelişebilecek ve tıbbi yardıma ihtiyaç duyulan her türlü ani dalgalanmada en küçük dokunuşların bile hayatı normale çevirebileceği bilincinin ve bu dokunuşun öneminin toplumun her kademesinde yer alan bütün insanlara aşılanması gerekmektedir."
HABER:C.ÜSTÜNER