İnsani Hak ve Hürriyetleri Yardım Vakfı'nın (İHH) Düzce Şubesi Kurban Bağışı toplamaya başladı. Düzce’de Kurban vekaleti vermek isteyen, ihtiyacı olanlara yardım yapmak isteyen hayırseverlerin kolay ulaşmasını sağlamak amacıyla Düzce Belediyesi önüne kurulan kurban bağış standı kurban bayramı arifesine kadar bağışları toplamaya devam edecek. İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Başkanı Bülent Yıldırım da bugün Düzce’ye gelerek standı ziyaret etti. Yıldırım ziyaret amacını şöyle açıkladı:


“Geçtiğimiz Cumartesi ve Pazar Kırşehir’de Türkiye’den gelen bütün derneklerimizin katılımıyla büyük ve gerçekten faydalı olan bir istişare toplantısı yaptık. Bu toplantı da önümüzde ki yılların planlamaları yapıldı. Yardım çalışmalarını yoğunlaştıracağımız Muhtemel kriz bölgeleri, Emperyalist ve Siyonistlerin saldırı alanları nereler, Fakirliğin ve ihtiyacın olduğu bölgeleri tespit ettik. Buralara yönelik planlamalar gerçekleştirme içerisine girdik. Bu çerçeve de bölgedeki illerimizi de ziyarete çıktık. Yine İstanbul’a dönerken her zaman bizim yanımız da olan 20 yılı aşkındır bize destek veren Düzce ilimizin de misafiri olduk. Şuan da kurban önce burada bir stant açıldı. Burada kurban bağışı alınıyor. İnşallah buradan İstanbul’a döneceğiz. Umarım bu toplantılar milletimize, İslam milletine ve insanlığa hayırlı olur.”


İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Suriye’den Türkiye’ye göçleri ve yaşanan provokasyonlara ilişkin de değerlendirmede bulundu.


Yıldırım, “İnsanların ihtiyaçlarını gidermek için harekete geçtik. Tabi az bir sayı değil, 200 bine yakın bir rakam. Ve insanlar hiç bir şey alamadan saldırıdan kaçabilmek için o anda üstlerinde başlarında ne varsa onunla beraber Türkiye sınırına geldiler. Burada bunların barınması sağlık ihtiyaçlarının giderilmesi gıda ihtiyaçlarının giderilmesi gerekiyor. Bu nedenle bizlerde İHH olarak orada sağlık ve yemek tırımızı bulunduruyoruz. Biz şunu göstermeyi amaçlıyoruz; Bizim için mağdur olan, etnik yapısı ne olursa olsun herkes eşittir, dini ne olursa olsun herkes eşittir. Biz mağdurların ve mazlumların yanındayız. Daha önce de Kobani, Afrin, Cezire bölgesinde Suriye Kürtlerinin olduğu bütün bölgelere yardım götürüyordu. Aynı şekilde bunları tanıdığımız için Türkiye’ye geldiklerinde İHH’nın onlarla dialog kurması onlara yardım götürmesi çok daha kolay. Fakat bir kaç tane provakatif hadise yapmak isteyenler oluyor. bunların hepsi bilinçli. halkın tercihi değil. Umarım bunlara da izin verilmez ve bu halkın bu ihtiyaçları giderilir.

 

Haber: S: Kaşkır