2007 yılından bu yana Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu'nun rektör olarak görev yaptığı Düzce Üniversitesi'nde cuma günü rektörlük seçimi yapılacak.

Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bünyamin Dikici, Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kamil Çam, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Aydın ve Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmet Yıldız'ın aday olduğu seçim cuma günü sabah saat 08:30 -08:45 arasında yoklama alınmasıyla başlayacak.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından açılış konuşması ile devam edecek seçimlerde oy kullanma işlemi 09:15'de başlayacak.

Rektör adayı olabilmek için profesör unvanına sahip olmak şartı aranırken, Seçimle rektör adayı belirlenecek olan üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsünde yahut bir başka üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsünde kadrolu veya sözleşmeli olarak görev yapmakta olan profesörler ile 67 yasını doldurmamış olmak şartıyla halen emekli olan profesörler rektör adayı olarak seçilebilecek.

Seçim yapılacak üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsünde herhangi bir kadroda görev yapan öğretim üyeleri,Doçent veya yardımcı doçent unvanına sahip, akademik başka bir kadroda bulunan öğretim elemanları seçimde oy kullanabilecek.

Rektör adaylarını seçimle belirleme toplantısında öğretim üyelerinin en az yarısının hazır bulunması gerekiyor. İlk toplantıda bu çoğunluk sağlanmadığı takdirde, toplantı 48 saat ertelenecek, ikinci toplantıda nisap aranmaksızın seçime geçilecek.

Seçim sonuçlarının 18 Nisan'da YÖK'e gönderilmesiyle birlikte, 27 Nisan'da yapılacak YÖK toplantısında isimler görüşülecek ve en çok oyu alan adaylar Cumhurbaşkanına sunulacak. Atanma süreci ise 2 Mayıs'ta başlayacak.

Haber, R. BAL