Camikebir Mahallesi’nde Kentsel Dönüşüm alanında sağlam binasının acil kamulaştırma yapılarak daha düşük bedelle alındığı savunan Abdullah Şahin yasayı çıkartan Başbakanlığı mahkemeye vermiş ve Danıştay Şahin’i haklı bulmuştu. Şahin arsasını geri alırken, Belediye bu duruma itiraz ederek Düzce dışından seçilecek bilirkişi heyetinin mahalde keşif yapmasını talep etmişti.

Bilirkişi heyeti keşif yaptı

Mahkeme; tespit dosyalarında belirlenen bedelle daha önceden yapılan keşifte bilir kişilerin belirlediği bedel arasında fark bulunduğu gerekçesi ile bugün 3 inşaatçı, 2 mülk ve 1 fen bilirkişisinden oluşan heyetin kentsel dönüşüm alanında yeniden inceleme yapılmasına karar verdi. Bilirkişi heyeti bugün bölgeye gelerek yeniden keşif yaptı.

Bilirkişi heyetinin içinde il dışından iki kişinin bulunmasının doğru bulmadıklarını ifade eden Arsa sahibi Abdullah Şahin, bununla ilgili de hukuki yollara başvuracaklarını ifade etti. Şahin, bu davanın Türkiye'ye örnek teşkil ettiğini söyleyerek bugün yapılan inceleme hakkında konuştu.

“Mart'ın 15'inde Belediye burada alınan karara itiraz etmişti ve mahkeme burada yeniden bir heyetin inceleme yapmasına karar verdi. Oldukça kalabalık bir ekip bütün arsaları incelediler. Bizim başbakanlıkla ilgili yaptığımız çalışma bütün arsalara eşdeğer oluşacak. Vatandaşın hakkını alacağını düşünüyorum.”

Burada art niyet var!

Apartmanının yıkılmadan önceki halini gösteren Şahin, belediyenin söz konusu apartmanı gecekondu olarak rapor ettiğini iddia ederek “Burada art niyet var!” dedi.



Şahin, “4 daireye 27 bin lira değil. Daire başına 27 bin lira fiyat vermişler. Benim burda 8 dairem vardı. Toplamda 274 TL tespit etmişler. Bu bina Düzce'de örnek binalardan biridiydi. Avrupa normlarında yapılmıştı. Böyle bir binanın yıkılması çok acı verici bir olay. Bu tür binaları yıkmadan önce gerçekten bir bilirkişi adil bir şekilde durumu değerlendirerek karar vermesi gerekirdi. Bunun üzerine durduk. Belediye avukatları binamı gecekondu diye rapor etmişler. Son derece modern bakımlı bir bina. Bunun gece kondu olması için kör olmaları gerekiyor. Burada art niyet var.”şeklinde konuştu



Düzce’nin merkezinde olan ve görüntüsü ile kirlilik oluşturduğu ileri sürülen Camikebir Mahallesi’nde uygulanacak olan kentsel dönüşüm projesi kapsamında, bina sahipleri ile yapılan anlaşmalarla , belli oranda para ödenmiş, bazı bina sahipleri başka mahalleler yerleşmiş bazıları ise yapılacak konutlardan ev almayı tercih etmişti. Yıkım çalışmalarının tamamlanmasıyla Camikebir Mahallesi’nde bu yıl içerisinde TOKİ’ye yer teslimi yapılarak çalışmaların başlaması bekleniyordu. Ancak 4 katlı evine verilen bedeli az bulan Abdullah Şahin itiraz ederek mahkemeye vermişti. Şahin 7 ay süren davayı kazanmıştı.

Haber; S. KAŞKIR