Memur-sen İl Başkanı Orhan Kılıç, kısa süre sonra sendika başkanlığını bırakacağını açıkladı. çok yorucu bir dönem geçirdiğini ifade eden Kılıç, koltuğu daha genç birine devretmeyi planladığını dile getirdi.

 

 

ÇOK YORUCU BİR DÖNEM GEÇİRDİK

 

Kılıç, “Memursen başkanlığı seçimliği başkanlar arasından oy çokluğu ile seçiliyor. Ben herhangi bir sendikanın başkanı değilim. Biz aslında vedalaşmıştık. Ama sağdan soldan ismimiz üzerine spekülasyonlar olunca bu yüzden bırakmış olmayalım dedik. Bir müddet daha devam edeceğiz. 15-20 gün içinde belirlenecek. Kısa bir dönem devam edeceğiz. Çok yorucu bir dönem geçirdik. Çalıştık yapabileceğimizi yaptık. Biz gençleştirme adına zaten bırakmayı düşünüyoruz.”dedi.
Kılıç siyasete de açık kapı bıraktı.

 

Kılıç, “Siyaset kendi karar vermeniz çok değil. Sizi bir kitle layık görürse daha iyi. Siyaset millet için olunca sonuç elde edersiniz. Kişisel egolarınızla başlarsanız sonu hüsran olur. ona o zaman bakmak lazım.” dedi.

 

 

ABDESTİMİZDEN EMİNİZ NAMAZIMIZDAN ŞÜPHE YOK

 

Düzce Milletvekili Osman Çakır’ın kendisi ve sendikası hakkında iddialarına ilişkin Kılıç, bilirkişi çağırdıklarını belirtti.

 

Kılıç, “ Ben savcıdan bilirkişi istedim. Abdestimizden eminiz namazınızdan şüphe yok. Yaptığımız işler belli kendimizden eminiz. Kimsenin 1 kuruşuna dokunmadığımız gibi memursen başkanıyız. Bize Düzce’de 5 bin kişi inanıyor. Onların alın terini taşıyoruz. Bize güvenen insanlar için ben kendim istedim savcıdan. Acil hızlı bir şekilde bilirkişi istiyorsun dedim. Bunu sokakta kavgaya dökmek doğru değil. Sonuç böyle alınır.” diye konuştu.

 

 

ATAMALAR ŞEFFAF

 

Kılıç, sendikaların gündeminden düşmeyen müdür atamaları ile ilgili de “şeffaf olduğuna inanıyorum” açıklaması geldi. Kılıç, “Müdür atamaları şeffaf yapıldığına inanıyorum. Bende komisyona girdim, müdür amacıyla değil, neler oluyor diye girdim. 4 soru sorulmuştu bir soruyu bilememiştim. Genel olarak diksiyondan puanlıyorlar. Bize böyle bir puan layık görmüşler. Ben baktığımda o eleştiri yapan sendikanın üyeleri arasında 90 alan da var. Memursen başkanı 70 almışsa bundan daha şeffaf bir şey olamaz. Müdürler eleniyor, kıyım yapılıyor denildiği zaman Düzce’nin milli eğitimi bu zamana kadar kıyım altında bu zamana kadar eleştirenler neden konuşulmuyor. Hep biz 70lar 75’lerdeyiz. Öğrenciler kıyım yapıldı. Bu kıyım yapılırken kimsenin sesi çıkmıyor, koltuklar kıyım yapılırken, bu sonuca sebep olanlar kıyım yapılırken kıyameti koparıyorlar. Milletimiz takdir edecektir. Bence çocuklarımızın kıyımını gündeme taşısınlar. Değişim iyidir.”dedi.

 

Haber; S.KAŞKIR