Bu gece Kadir Gecesi, bu gece dua gecesi, bu gece dualara cevap verilen bir gecedir. Rabbimiz: "Kullarım sana beni sorarlarsa, şüphesiz ben çok yakınım." buyuruyor. Yine buyuruyor ki: "De ki duanız olmazsa ne öneminiz var?"

Peygamberimiz de, "Şüphesiz Allah duada ısrarcı kullarını sever." buyurmuştur. Şu halde bu gece çok dua etmeliyiz. Duada ısrarlı olmalıyız. Çünkü Allah duada ısrarlı kullarını sever. Kur'an ve hadislerde geçen dualarla dua edebilmek en güzeli. Ona gücü yetmeyenler içlerinden geldiği gibi de dua edebilirler. Yeter ki dualarımız bilinçli ve ihlaslı olsun.

Madem Kur'an'ın Allah katında bu kadar değeri var. Biz Kur'an'ı şefaatçi yaparak Yüce Allah'tan bu gece şunları isteyebiliriz: Allah'ım! İnsanlık alemine gönderdiğin son mesajın, son kitabın, son kelamın olan şu Kur'an'ı okumaya, anlamaya, yaşamaya beni ve ailemi, çocuklarımı muvaffak eyle.

Allah'ım! Kur'an'ın hürmetine beni ve ailemi, çocuklarımı Ramazan ayına kavuşup bereketlenen, nurlanan, huzur ve mutluluğa kavuşan, onun rahmetinden, mağfiretinden nasibini alıp cehennemden kurtulan kullarının zümresine ilhak eyle.

Allah'ım! Kadir Gecesi olduğuna inandığımız bu geceyi, Kur'an'ın inişine sahne olan Kadir Gecesi eyle. Allah'ım! Hakkında başlı başına bir sure indirdiğin ve 1000 aydan daha hayırlı olduğunu ilan ettiğin Kadir Gecesi'ne kavuşup 1000 aylık mükafatı hak eden kullarından eyle. Allah'ım! Kadir Gecesi'nde indirdiğin Kur'an hürmetine hepimizi şeytanların ve şeytanlaşmışların şerrinden koru.

Haber; R. BAL