Cevat Şahin Sokak'ın hemen girişinde bulunan 3 katlı metruk bina ile ilgili sokak esnafından çarpıcı iddialar geldi.

Sokak esnafının iddiasına göre eski imar planında sokağın girişindeki bina yaklaşık bir buçuk metre geri çekiliyor ve sokak Mansur Bayram Caddesine bağlanıyor. Bugüne kadar sokağa yapılan binalarda bir buçuk metre geriden yapım izni verildi. Ancak sokak esnafının iddiasına göre geçtiğimiz günlerde Belediye meclisinde görüşmelere başlanan yeni imar planına göre metruk binanın geri çekilmeyeceği yönünde karar çıkarıldı. Sokak esnafının İmar planına yaptığı itirazlar da red edildi.

Bilindiği gibi Düzce'de orta hasarlı binaların elektrik ve su gibi kamu hizmetlerinin kesilmesi noktasında karar alınmış ancak henüz bir çalışma başlatılmamıştı. Cevat Şahin Sokak esnafı da metruk bina için Düzce İl Afet ve Acil Durum müdürlüğünden gelen yetkililerin binanın alelacele doğalgaz ve elektriğinin kesildiğini iddia etti.

Oyuna getirip sattılar

Sokakta mülk sahibi olan Hasan Özen, “Eski imar planında binanın çıkıntısı bulunmuyor ve Mansur Bayram'a bağlanıyor. Ama son bir değişik yapmışlar. Bu bina böyle ortalıkta bulunuyor. Burada çalışan 2 esnafımızında elektrik ve doğalgazı kesildi. Düzce'de bu konumda bin 200 bina var hangisinin elektir.ğini suyunu kestiler? hangisini kestilerse söylesinler. Oyuna getirip sattılar. Bu bina yıkılacak. Ancak yeniden yapılırken Eski plana uyulmasını istiyoruz. Esnaflar olarak hepimiz itiraz etti ama yapılan itirazlar reddildi. İsmail bayram gelsin görüp kendi karar versin”dedi.

Birilerinin çıkarı için mi yapılıyor?

Metruk binanın hemen yanına bina yapan Orhan Macit, kendi binasının bir buçuk metre geriden yapılmasına izin verildiğini söylerken söz konusu bina için aynı plana uyulmamasına tepki gösterdi.

Macit,“İmar planına göre yolun düz gitmesi gerekiyor. Ama kendi kafalarına göre imar planı yapıyorlar. Birilerinin çıkarı için mi yapılıyor. Normalde bizim binamızında imardan olayı geri çekildi. Yıllardan beri bu binanın yıkılacağı konuşuluyor. Şimdi binanın yine aynı şekilde yapılacağı söyleniyor.”dedi.

Ne kadar çirkin durduğunu herkes görüyor

Sokak esnafı ayrıca binanın önde olması nedeniyle yolun daraldığını bu durumun işlerini de etkilediğini savunuyor.

Esnaflardan İlhan Yılmaz, “Sokaktaki tüm binalar geri alındı. Bununda geri alınması istiyoruz. İnsanlar kaldırımdan zor geçiyor. Müşterilerimizi de etkiliyor. Ne kadar çirkin durduğunu herkes görüyor.”dedi.

Yetkili mercilere şikayetlerini yaptığını söyleyen sokak esnafı, sessiz kalmayacaklarını belirtti.

Haber: S. KAŞKIR