Düzce Belediyesi tarafından Mimar Sinan Caddesi’nde yol genişletme amacıyla yürütülen kamulaştırma çalışması, Cedidiye Mahallesi Mihriban Sokak’taki 32 daireli binanın sahibi ile daire sakinlerinin tepkisine neden oldu. Binanın yıkım ihalesini alan firmanın daire sakinlerinin yeni evlerine taşınmasını beklemeden yıkıma başladığını iddia eden vatandaşlar durumu tepkiyle karşıladı.



Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Mesude Özcan’ın yıkım öncesi kendilerine dairelerinden istediklerini alabileceklerinin sözünü verdiklerini öne süren daire sakinleri, buna karşın hiçbir şey almalarına izin verilmediğini dile getirdi.



Kafalarına göre buraya el koymak istiyorlar
Konuyla ilgili açıklama yapan bina sahibi İbrahim Yıldız, belediye ile yapılan anlaşmaları gereği apartman sakinlerinin kendileri için yapılan yeni dairelere taşınmadan hiçbir şekilde yıkım işleminin yapılmayacağını kaydederek yaşadıkları mağduriyeti şöyle ifade etti:



“Belediyenin bize taahhüttü şu; inşaat firması taahhüt ettiği tarihe kadar binayı bitirecek, anahtar teslim edecek. Süre dolduğunda bitiremezse yaptırımı vardı fakat biz bilmiyoruz. Belediyede Mesude Hanım ‘Gireceğiniz dairenin işi bitmeden siz yerleşmeden dairelerinize el sürmeyeceğiz, ben size söz veriyorum’ dedi. Toplantıdaki 32 kişi belli. Yazılı herhangi gibi bir şey yapmadılarsa bile sözlü olarak 32 hanenin en az 15-20 kişisi vardı hepsi şahit. Bazı arkadaşlar para aldılar anlaştılar. Ama biz daire bekliyoruz. Bizim dairelerin 2017 sonunda teslim edileceği ifade edildi. Şuanda da az bir işleri var ne kadar sürer bilmiyorum. Süreler dolduktan sonra biz evlerimize geçeceğiz. Belediye bir firmaya yıkım ihalesi vermiş herhalde, bunlar geldiler kafalarına göre buraya el koymak istiyorlar. Benim eşyalarım burada ben daha bu evde duruyorum. Yeni daireyi bana vermeden bu evi boşaltma şansım yok. Mesude Hanım şu sözü de verdi; ‘Herkesin dairelerinin fiyatı aynı, ayrım yapmıyoruz. Ancak kim evine ne yaptırdıysa istediğini alabilir’ dedi. Ama şimdi yazı astılar buraya ‘kimse bir kırık iğne alamaz’ diye. Biz yasal olarak hakkımızın sonuna kadar gideceğiz.  Ben kalp hastasıyım, eşim tansiyon hastası burada birileri gelip tartışma sonunda biz kendimize hakim olmazsak herhangi bir olay olsa ben kriz geçirsem, eşime bir şey olsa bunun hesabını kim verecek?”

Bunu yıkmak demek ölüme davetiye çıkarmak demek



Dairelerinin kapı ve camlarının söküldüğünü komşularından öğrendiklerini belirten Bina Yöneticisi Mehmet Kılıç, yaşadıkları sorunlarla ilgili yetkililerden açıklama beklediklerini aktararak “Buraları yaktılar yıktılar. Gece olduğu zaman içiyorlar, her şeyi yapıyorlar. Biz burada nasıl duracağız? Şuanda bu binada doğal gaz var, elektrik var, su var. Bunu yıkmak demek ölüme davetiye çıkarmak demek. Belediyede kimse sorumlusu gelsin, gerekeni yapsın. İhaleye verdikleri müteahhit firmayla buradaki insanları muhatap etmesinler.” dedi.



Bina Yöneticisinin eşi Gülbahar Kılıç ise yıkım işlemi yapmak isteyen firma çalışanlarının kendilerine hiçbir şey söylemeden çalışma başlattığını söyleyerek mağdur edildiklerini vurguladı.

Haber:Y.SEVER