Edinilen bilgilere göre, Ankara’dan İstanbul istikametine gitmekte olan 32 yaşındaki Ramazan Koç idaresindeki 06 AR 0074 plakalı otomobil, sürücünün direksiyon başında uyuması sonucu emniyet şeridinde park halinde bulunan Nuri Karabektaş’a ait 41 E 9725 plakalı kamyona arkadan çarptı. Meydana gelen kazada oto içinde bulunan sürücü ve yolcular araç içinde sıkıştı.

Sıkışan sürücü yoldan geçen vatandaşlar tarafından sıkıştığı yerden çıkarıldı. Ağır yaralanan oto sürücüsü Ramazan Koç olay yerinde hayatını kaybederken yanında yolcu olarak bulunan ve kimliği henüz tespit edilemeyen 1 kişi araç içinde hayatını kaybetti. Sıkışan yaralı ise, Düzce Belediyesine ait kaza kırım ve kurtarma ekibi ve vatandaşların yardımı ile araçtan çıkarıldı. Yaralı, 112 Acil servis ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Hendek Devlet hastanesine götürülerek tedavi altına alındı.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre kaza, arıza nedeniyle emniyet şeridinde park halinde bulunan kamyona sol şeritten ilerlerken birden otonun sağa doğru kayarak kamyonun arkasına çarptığı öğrenildi. Kamyon sürücüsü Nuri Karabektaş ise aracının rampa çıkarken çekişden düştüğünü bu nedenle rampayı çıkar çıkmaz park ederek aracının arızasına bakmak isteğini belirterek,” Ben araçtan aşağıya indikten sonra reflektör koymaya hazırlanırken birden bir patlama sesi duydum. Mehmet Kartal isimli arkadaşta hayvanlara bakmak için kamyonun arkasına geçmişti. Otomobil ona da çarparak yana atmış. O da bacağından yaralandı.”dedi.

Kaza yapan oto sürücüsünün uyuduğu iddia edilirken otonun kilometre göstergesi ise 90 kilometre hızda kalmıştı. Jandarma kaza ile ilgili soruşturma başlatırken Kamyon sürücüsü gözaltına alındı. Kamyonun Erzurum’dan Gebze’ye kurbanlık götürdüğü öğrenildi.