Öncü TV ekranında her salı izleyicisiyle buluşan ‘Bir Kadın, Bir Hikaye’ programı bu hafta 2011 yılında merhum İhsan Gösterişli adına Beyköy'de yaptırılarak Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağışlanan Beyköy İhsan Gösterişli Anaokulu'nun öğrenci, öğretmen ve ailelerini konuk etti. Okul ve öğrencilerle ilgili son durumun konuşulduğu programda Sunucu Yeşim Acar'ın, öğrencilerle yaptığı sohbet izleyenlere keyifli dakikalar yaşatırken otistik engelli öğrenci Damla Asiye Güven’in annesi Fatma Güven’le yaptığı konuşma ise herkesi duygulandırdı. Doğuştan yüzde 88 otistik engelli olan kızlarını eğitimden geri kalmaması adına anaokuluna gönderen ailenin bir yandan da maddi olanaksızlıklarla boğuştuğu ekranlara taşındı. Sunucu Yeşim Acar, Güven ailesinin yaşadığı zorlukları irdeleyerek yardımsever vatandaşlardan yardım eli uzatmasını istedi.

Ailesinin maddi olarak zor durumda olmasından dolayı tedavisine yeterli ilgiyi gösteremediği Damla, Şıralık’taki okuluna her gün annesi Fatma Güven’in sırtında geliyor. Tekerlekli sandalye alamadıkları için her gün kızını sırtında taşıyan Anne Fatma Güven’in tek arzusu, kızı Damla’nın okulunda iyi bir eğitim alması…

Dil terapistine götürmek istiyor

Damla’nın okul saatlerinde de ilgiye ihtiyacı olmasından dolayı Anne Fatma Güven, yanından ayrılamıyor. Baba Güven de Damla’nın kardeşiyle ilgilendiği için aile vakitlerinin büyük bir bölümünü çocuklarıyla geçirmek zorunda kalıyor. Güven ailesi, çalışarak çocuklarının daha iyi şartlarda bakılması konusunda zorlanıyor. Hal böyle olunca Anne Fatma Güven, kızı Damla’nın daha iyi olabilmesi adına İstanbul’daki dil terapisti için gereken parayı bir türlü sağlayamıyor. Öğretmenlere duacı olan Anne Fatma Güven, kızının okulda daha iyi olduğu inancını taşırken kızını olan sevgisini gözyaşlarıyla anlattı ve Damla’ya okulun büyük katkısı olduğunu söyledi.

Damla’nın Okul Müdürü Şükran Arslan da Damla’nın okula devam etmesinde kendilerinin ısrarcı olduğunu paylaştı.


Haber:Y.SEVER