Tüm ülkede olduğu gibi Düzce'de de özellikle son bir ay içinde yaşanan olaylar yaşanan olumsuz durumun boyutunu ortaya koyuyor. Düzce'de son bir ay içerisinde 2 cinayet ve 1 vurgun olayı meydana geldi. Öfkesine yenik düşen biri kadın, 3 kişinin silahından çıkan kurşunlar, 3 kişinin ölmesine, 2 kişinin de yaralanmasına neden oldu. İlk olay Akçakoca'da bir lokantada meydana geldi. Amca-yeğen arasında başlayan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu silahına sarılan amca, gözünü kırpmadan yeğenini vurdu ve ardından silahı başına dayayarak intihara teşebbüs etti. Yeğen, amcasının silahından çıkan kurşunlarla olay yerinde hayatını kaybederken amca, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Düzce merkezde yaşanan ikinci olayda ise, bir kadın şehrin göbeğinde anne-oğula kurşun yağdırdı. Anne-oğulu vuran kadının ilk vukuatının bu olmadığı daha önce de bir genci silahla yaraladığı öğrenilirken kadının aileyle sık sık kavga ettiği için vurgun olayını gerçekleştirdiği iddia edildi.

Son olay ise Anneler Günü'nde bir annesinin toprağa, bir babanın ise cezaevine girmesiyle sonuçlandı. Nusrettin Mahallesi`nde eşinin kurşunlarına hedef olan bir anne, aldığı 5 kurşun yarasıyla yaşamını yitirdi. Anneleri mezara babaları ise hapse giren 5 çocuk, Anneler Günü'nde annelerini toprağa vererek en büyük acıyı yaşadı.

İşte 1 ay içinde yaşanan bu olaylar yaşanan olumsuzlukları da gösterdi. Yaşanan olayların çoğunun ekonomik kriz ve bunalım sonucunda gerçekleştiği ortaya çıkarken borçları nedeniyle cinnet geçiren çoğu vatandaşta aile içi şiddet uyguluyor. Meydana gelen olumsuzluklar durumun ciddiyetini de gözler önüne seriyor.