Cumartesi günü başlayacak 4 günlük Kurban Bayramı'nı il dışında geçirmek isteyenler dün öğlen saatlerinden itibaren yola çıkmaya başladı. Bugün sabah saatlerinde TEM otoyolunun Düzce kesiminde, Kurban Bayramını memleketlerinde geçirmek için yola çıkan sürücüler yoğunluğa neden oldu. 

 


TEM Otoyolu Ankara istikametinde, Kaynaşlı, Sarıçökek, Bakacak, 1'nci, 2'nci ve 3'üncü viyadükler ile Bolu Dağı Tüneli arasında araç yoğunluğu vardı. Karadeniz ile bağlantıyı sağlayan TEM Otoyolu Gerede gişelerinin önünde 15 kilometreyi bulan araç kuyrukları oluştu. Gece saat 02.00'dan itibaren gişelerin önünde uzun araç kuyrukları oluşurken saatler ilerledikçe kuyruk daha da ilerledi. Sabah saatlerinde gişelerin önünde 15 kilometrelik araç kuyruğu oluşurken araçlar yolda adım adım ilerledi. Trafik ekipleri gişelerin bulunduğu mevkiinde araçları yönlendirdi.


TEM Otoyolunda yer yer trafik önlemleri alınırken, olumsuz durumlara karşı polis ekipleri yol boyunca belirli aralıklarla nöbet tutuyor. Bayram tatili boyunca trafik çilesinin devam etmesi beklenen TEM Otoyolu ve D-100 Karayolunda, yetkililer sürücülerin tüm uyarı, işaret ve levhalarına uymaları konusunda uyarıda bulundu.

Yoğunluğun, ilerleyen saatlerde ve yarın artarak devam etmesi bekleniyor.

Haber: S. Kaşkır