Hafta sonu Düzce’de yaşanan kazalarda 2 kişi hayatını kaybederken 12 kişi de çeşitli yerlerinden yaralandı. Meydana gelen kazaların ardından yollarda yaşanan olayları değerlendiren Düzce Valisi Vasip Şahin, trafik kurallarının öylesine konulmuş kurallar olmadığını ifade ederek " Tabelalarda yazan kurallara riayet ettiğimiz zaman görüyoruz ki sıkıntı oluşmuyor. Ama uymadığımız zaman istemediğimiz sonuçlar çıkabiliyor.” şeklinde konuştu.

Daha sonra vatandaşların Ramazan ayını silahla karşılama konusu hakkında da açıklamalar yapan Vali Vasip Şahin, bu durumun az da olsa yaşandığını ve ramazanı silahla karşılayanlara karşı ilgili müeyyideleri uyguladıklarını ifade etti ve “Yanan bizim canımız aman dikkat” dedi.

"Ramazanı silahla karşılama huyu az da olsa var Düzce’de. Bununla ilgili gerekli müeyyideleri yapıyoruz. Ramazanın heyecanı ile yapılmış bir şey olabilir. Dikkat edilmeli bir cana mal olabilir. Düğünlerde, maç sonlarında görüyoruz ve bunların yaşanmasını istemiyoruz. Biz müeyyideleri uygulayıp, yakalayan kontrol eden bir yönetim olmak istemiyoruz. Bu tür olaylar akabinde üzücü olaylar olabiliyor. Yoksa kimsenin eğlencesini engelleme gibi bir düşüncemiz yok. “

Haber; R. BAL