Çilimli’ye bağlı Tepe Köyü’nde Cumartesi gecesi meydana gelen yangında,  her şeylerini kaybeden aileye ilk yardım Kızılay’dan geldi.

Tepe Köyü’nde yaşayan Hasan Erenler’e ait iki katlı ahşap evin üst katında elektrik kontağı nedeniyle çıkan yangında Erenler ailesi her şeylerini kaybetmişti.

 

Komşularının yanında yaşamaya başlayan, Erenler ailesinin durumunu gündeme alan Kızılay Düzce Şubesi, Tepe Köyü’ne bir inceleme ekibi göndererek, aileye ev eşyası, giyecek ve gıda yardımında bulunmayı kararlaştırdı. Ailenin ayakkabı ve beden numaralarını alan Kızılay görevlileri, Hakan Öztürk ve Öznur Özenir en kısa zamanda aileye yardımları ulaştıracaklarını dile getirdiler.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Öztürk, ‘Bir Damlada Sizden’ kampanyasından elde ettikleri yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını, gelen yardımlardan Erenler ailesine de yardımda bulunacaklarını belirtti. Düzce halkını da kampanyalarına desteğe davet eden Öztürk, yardımlarının boşa gitmediğini ihtiyaç sahiplerine ulaştığını ifade etti.

 

Köy Muhtarı Adem Pehlivan, konuyu duyurduğumuz için minnettar olduklarını belirtirken, Kızılay’a da yardımlarından dolayı teşekkür eden Pehlivan, kendilerinin de konuyla ilgili girişimlerde bulunduğunu ifade etti.